Forum avocaţi > Civil

Evacuare din domiciliu părintesc aunui fiu recalcitrant și violent

11-11-2018

Bună ziua,
Aș dori sa vă supun atenției un caz, cu rugămintea de a-mi spune care ar putea fi (dacă acestea există) soluțiile legale pentru rezolvare sa.
Un cetățean în vârstă de 54 de ani, în urma divorțului, revine la casa părintească.
Problema este că această conviețuire este extrem de delicată, deoarece tipul are un caracter infect, face scandal zilnic, uneori depășind nivelul de violențe verbale.
Stau mărturie sumedeniile de amenzi pe care le plătește pentru tulburarea liniștii publice, în urma plângerilor făcute de vecini sau de părinții maltratați.
Din nefericire, la propunerea de părăsire a domiciliului, venită din partea părinților săi, răspunsul este invariabil negativ.
Nu plătește chirie, nu asumă nicio obligație domestică, într-un cuvânt, atitudine de trântor violent.
Din câte am înțeles, dacă nu există un consens ferm din partea părinților, intervenția autorităților este anevoioasă, dacă nu imposibilă.
Acest consens nu există, deoarece tatăl individului, în vârstă de 80 de ani, și-a creat un gen de sindrom Stockholm, refuzând să inițieze o procedura de evacuare a "copilului" și îndurând zi de zi umilințele și injuriile fiului risipitor. Mama este cea care dorește liniștea in casă, drept pentru care, în momentele de tensiune, părăsește ea însăși domiciliul conjugal, aciuindu-se la o soră.
Întrebarea este dacă la propunerea doar a unuia dintre părinți, se poate efectua această evacuare, pe care familia o consideră benefică inclusiv pentru fiul idiot, deoarece în fața autorităților sau a altor cetățeni, are un comportament mai civilizat.
Vă mulțumesc!
Răspunde
 12-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Sigur ca da.
Oricare dintre coproprietarii imobilului poate solicita evacuarea unei persoane care il ocupa abuziv, fara acte in regula.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2018

Am inteles. Multumesc!
Răspunde
 13-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Pe langa actiunea de evacuare puteti sa va adresati instantei cu ordin de restrictie conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2014.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2023
Vizitator
Aș dori să știu, cum pot fi evacuată din casa părintească fiind persoana majoră și locuind toată viața mea aici. Precizez că în urma morți tatălui meu, mama mea (coproprietar cu tatăl meu) nu a dorit și nici nu dorește să facem succesiunea (actele locuinței fiind la ea).Au trecut 5ani de la decesul tatălui meu și între timp mi a expirat cartea de identitate și am fost nevoita sa apelez la o rudă apropiată pentru reînnoirea CI, deoarece nu a vrut să meargă cu mine pentru reînnoirea CI .Locuim împreună, plătesc toate utilitățile . Divergențele dintre noi sunt pe motiv că nu mai suportă problemele mele. Problemele mele sunt copilul și soțul meu au handicap grav, iar ea nu dorește să i vadă în casa ei.
Răspunde
 13-03-2023

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu va poate evacua caci nu are dovada deplina a dreptului de proproprietate. Mergeti si dezbateti succesiunea in instanta si veti avea dreptul dvs propriu de a locui in imobil. Daca se poate partaja in natura ar fi si mai bine.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Galeacristian1@gmail.com a scris pe 12-03-2023:
Aș dori să știu, cum pot fi evacuată din casa părintească fiind persoana majoră și locuind toată viața mea aici. Precizez că în urma morți tatălui meu, mama mea (coproprietar cu tatăl meu) nu a dorit și nici nu dorește să facem succesiunea (actele locuinței fiind la ea).Au trecut 5ani de la decesul tatălui meu și între timp mi a expirat cartea de identitate și am fost nevoita sa apelez la o rudă apropiată pentru reînnoirea CI, deoarece nu a vrut să meargă cu mine pentru reînnoirea CI .Locuim împreună, plătesc toate utilitățile . Divergențele dintre noi sunt pe motiv că nu mai suportă problemele mele. Problemele mele sunt copilul și soțul meu au handicap grav, iar ea nu dorește să i vadă în casa ei.

Dezbateti succesiunea de pe urma tatalui, printr-o actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.