Forum avocaţi > Civil

Expropriere abuziva prin decret al lui Ceausescu

12-11-2018

Buna ziua.
In anul 1970 bunicului meu i s-a expropiat un teren intravilan printr-un decret al Consiliului de Stat de la aceea vreme(acolo facandu-se o gradinita si cresa), fiind despagubit cu o suma infima ( dar nu am gasit nici o chitanta de acest tip, doar un tabel) . Intrebarea mea este daca mai pot da statul in judecata pentru a se repara aceasta nedreptate (in orice fel ), mai ales ca nu am stiut nimic pana a decedat mama mea, fiica bunicului meu .
Răspunde
 12-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Trebuie sa va grabiti!
20 noiembrie este termenul final.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2018

Ce ar trebui sa fac ? Mentionez faptul ca niciodata nu s-a facut vreun demers la comisia de fond funciar pentru eventualele reparatii .
Răspunde
 15-11-2018

"Începând cu data de 9 august 2018, va intra în vigoare Legea nr. 231/2018 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Conform acesteia, în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare, persoanele fizice şi juridice pot formula cereri în vederea constituirii şi/sau reconstituirii dreptului de proprietate privind suprafaţa de teren aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora care sunt evidenţiate ca atare în actele de proprietate, în cartea funciară, în registrul agricol sau în alte documente funciare, la data intrării în cooperativa agricolă de producţie sau în lipsa acestora prin orice mijloace de probă, inclusiv declaraţii autentice de martori."

Aceste "declaraţii autentice de martori" trebuie facute la notar (si ce trebuie sa contina) sau pot fi si facute cu martori ?
Martorii pot fi si rude ?
Răspunde
 15-11-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Numai la notar.
Da, pot fi si rude!
Legea nu precizeaza.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-11-2018
Vizitator
"termen limita"?!

Pai, ar fi discriminare, ca unii si-au luat proprietatile nationalizate-n '48!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.