Forum avocaţi > Civil

Teren cumparat cu antecontract,vandut apoi cu acte false

19-02-2014
Vizitator
tatal meu a cumpart un teren arabil cu antecontract(findca la vremea cand l-a cumparat nu erau eliberate titluri de proprietate) in anul 2002.de atunci si pana acum a folosit terenul,a platit impozit pt el,l-a declarat la primarie,a luat subventie pt el de cand s-au dat subventiile si inainte de asta,cand erau cupoanele acelea.de la primaria am primit asigurarea ca de indata ce se vor face titlurile de proprietate tata va fi chemat impreuna cu fostii proprietari pt finalizarea actelor si eliberarea titlului de proprietate pe numele tatalui meu.
in urma cu vreun an preotul din sat a inceput sa manifeste interes pt tarlaua din care face parte si terenul meu.avand relatii la primarie si la noi in comuna mafia fiind mare,a reusit sa aduca un teren din alta tarla in tarlaua cu pricina,peste proprietarii de drept(oameni batrani care au terenul mostenire de la bunici si care stiu sigur amplasamentul terenurilor).
azi ne-a abordat un vecin care ne-a spus ca terenul nostru este vandut de catre fostii proprietari catre o firma care administreaza terenul unei ferme cu proprietar strain.dand telefoane la firma respectiva am aflat ca firma respectiva are contract de vanzare-cumparare cu fostii proprietari din anul 2001(nu stiu cum a fost posibil daca nu erau titluri de proprietate=>cred ca actul este fals) si ca a facut un schimb de terenuri cu un alt proprietar care in momentul de fata are titlu de proprietate pe terenul meu.
fostii proprietari au vandut teren firmei respective dar in alta tarla si alta suprafata.
Pot sa imi recuperez terenul?Care ar fi demersurile care trebuie facute?
Răspunde
 19-02-2014

Antecontractul de vanzare-cumparare nu reprezinta act de proprietate, el da dreptul cumparatorului sa se adreseze
instantei de judecata pentru perfectarea vanzarii cumpararii daca vanzatorul refuza acest fapt.
Daca terenul a fost instrainat se poate formula de catre cumparator o actiune in justitie prin care sa fie desdaunat
pentru prejudiciul suferit.
A.v Pralea Lucian tel.0744617228
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.