Forum avocaţi > Civil

Recuperare arenda

11-12-2018

Buna ziua.
Am pamant in arenda si arendasul nu mi-a platit nici un leu pana acuma. In contract termenul de plata este luna august. Au trecut aproape 4 luni de cand tot ma minte ca imi va da banii iar de o luna nici nu imi mai raspunde la telefon. Am inteles ca contractele de arendare sunt cu titlu executoriu si nu trebuie proces; il putem executa silit direct. Va rog sa imi spuneti daca ce am scris e corect si daca pot sa fac asta. Sau mai trebuie sa astept? Nu e destul 4 luni trecute?
Multumesc frumos.
Răspunde
 12-12-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Nicujr a scris pe 11-12-2018:
Buna ziua.
Am pamant in arenda si arendasul nu mi-a platit nici un leu pana acuma. In contract termenul de plata este luna august. Au trecut aproape 4 luni de cand tot ma minte ca imi va da banii iar de o luna nici nu imi mai raspunde la telefon. Am inteles ca contractele de arendare sunt cu titlu executoriu si nu trebuie proces; il putem executa silit direct. Va rog sa imi spuneti daca ce am scris e corect si daca pot sa fac asta. Sau mai trebuie sa astept? Nu e destul 4 luni trecute?
Multumesc frumos.

Buna ziua.

Potrivit art. 1845 Cod civil, contractele de arendare încheiate în formă autentică, precum şi cele înregistrate la consiliul local constituie, în condiţiile legii, titluri executorii pentru plata arendei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract.

Asadar, in cazul in care s-a prevazut in cuprinsul contractului un termen pentru plata arendei si modalitatile de plata a acesteia, contractul incheiat in forma autentica, precum si cel inregistrat la consiliul local, constituie titlu executoriu. Titlul executoriu vizeaza plata arendei la termenele si in modalitatile stabilite prin contract.

Conform art. 136 din Legea nr. 71/2011, in cazul in care se prevad in cuprinsul contractului de arenda termenele si modalitatile de plata a chirieri, executarea silita a obligatiei se face conform legislatiei aplicabile, la termenele si modalitatile prevazute de aceasta.

In concluzie nu este necesara trecerea unui terem mai mare de 4 luni avand in vedere faptul ca deja obligatia de plata a arendei este scadenta.
Astfel, in situatia in care ati incheiat un contract de arenda in forma autentica sau ati inregistrat contractul la consiliul local, puteti proceda la executarea silita a sumei scadente si neachitate.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.