Forum avocaţi > Civil

Tatal biologic vrea sa schimbe numele copilului

14-12-2018
Vizitator
cand s-a nascut fiul meu nu eram casatorita . tatal biologic m-a parasit in timp ce eram insarcinata si nu m-a mai cautat, nici eu pe el . dupa cativa ani m-am casatorit cu un barbat care m-a acceptat cu tot cu copil, fiind de acord sa dea o declaratie la notar in care sa sustina ca ar fi copilul sau . astfel el a fost trecut pe cerificat in dreptul tatalui, in loc de liniuta . acum copilul meu are 25 ani iar tatal sau biologic doreste sa il recunoasca, sa il ia pe numele lui (precizez ca fiul meu este pe numele meu de fata), si sa schimbe pe certificatul de nastere numele tatalui anterior cu numele sau (fiind tatal biologic) .
cum trebuie procedat, ce actiune trebuie facuta pt a dura cat mai putin timp?
Răspunde
 14-12-2018

Bucuresti
0766342928
Avocatcarmenpreda@yahoo.com
www.avocatbunbucuresti.ro
Trebuie formulata o actiune in tagada paternitatii in cadrul careia o sa se faca si un test ADN între fiul dvs si tatăl biologic. Este posibil sa dureze 6 luni, depinde de instanța la care se judeca procesul, daca acțiunea este corect si complet formulată etc. In orice caz, daca asta va doriți, nu există altă cale de soluționare a acestei situații. Va stau la dispoziție pentru informatii suplimentare si ajutor.

Avocat Preda Carmen
0766342928
Avocatcarmenpreda@yahoo.com
www.avocatbunbucuresti.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sara a scris pe 14-12-2018:
cand s-a nascut fiul meu nu eram casatorita . tatal biologic m-a parasit in timp ce eram insarcinata si nu m-a mai cautat, nici eu pe el . dupa cativa ani m-am casatorit cu un barbat care m-a acceptat cu tot cu copil, fiind de acord sa dea o declaratie la notar in care sa sustina ca ar fi copilul sau . astfel el a fost trecut pe cerificat in dreptul tatalui, in loc de liniuta . acum copilul meu are 25 ani iar tatal sau biologic doreste sa il recunoasca, sa il ia pe numele lui (precizez ca fiul meu este pe numele meu de fata), si sa schimbe pe certificatul de nastere numele tatalui anterior cu numele sau (fiind tatal biologic) .
cum trebuie procedat, ce actiune trebuie facuta pt a dura cat mai putin timp?

Trebuie introdusa in instanta o actiune in tagada paternitatii, urmand ca in urma efectuarii expertizei ADN sa se stabileasca tatal natural al fiului dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.