Forum avocaţi > Civil

Hotărâre judecătorească civilă

21-12-2018

Bună seara. Am primit săptămâna trecută hotărârea judecătorească ca pot sa iau copilul în vacante și în weekend pana se da hotărârea finala dar tatăl sau nu vrea sa mi-l dea ce pot sa fac în acest caz sau cum ar trebui să procedez? Și va rog puteți sa îmi explicați ce înseamnă "Executorie, fără somație și fără trecerea vreunui termen"? Iar dacă tatăl a făcut apel pot sa insist sa iau copilul la mine cum scrie în hotărâre? Procedez bine dacă ma duc cu politia la el ca să îl iau pe copil? Și mai ii problema ca nu mai stau la domiciliul de pe buletin ca m-am mutat în chirie dar încă nu am domiciliul în acte, afectează lucrul asta?
Răspunde
 21-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De vreme ce este executorie puteți să o puneți în executare silită în cazul în care tatăl se opune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018

Am înțeles asta dar am fost la judecătorie și abea după sărbători pot sa ma duc la un executor judecătoresc. Dar între timp vreau sa îl iau pe copil asa cum scrie în hotărârea primita dar el se opune. Și dacă a făcut apel pot sa insist sa ma duc sa îl iau pe copil? Procedez bine cu politia? Apelul făcut de el se accepta pe loc sau durează?
Răspunde
 22-12-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Hotararile judecatoresti se executa de bunavoie. Daca sotul se opune, legea va ofera posibilitatea executarii silite. Iar aceasta se face numai cu executor judecatoresc. La politie puteti depune plangere, insa politistii nu pot lua copilul din casa tatalui, decat daca il asista pe executor. Apelul nu se judeca imediat si nici nu afecteaza executarea in acest caz. Deci, apelati la un executor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Susanu a scris pe 22-12-2018:
Am înțeles asta dar am fost la judecătorie și abea după sărbători pot sa ma duc la un executor judecătoresc. Dar între timp vreau sa îl iau pe copil asa cum scrie în hotărârea primita dar el se opune. Și dacă a făcut apel pot sa insist sa ma duc sa îl iau pe copil? Procedez bine cu politia? Apelul făcut de el se accepta pe loc sau durează?

Solutionarea apelului necesita timp, insa puteti apela la un executor judecatoresc, pentru a pune in executare hotararea. De asemenea, aveti posibilitatea legala de a formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Hotararea este executorie de drept, ceea ce inseamna ca poate fi pusa in executare, insa va veti lovi de formalism (tb legalizata si va tb sa gasiti zilele astea un executor care sa lucreze, ceea ce este greu de crezut).

Depuneti plangere penala si pt infractiunea de la art.379 alin.2 C pen (se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent).

Mergeti si vb la politie poate va sprijina un echipaj in demersul dvs (nu o fac d eregula dar poate aveti noroc).

Apelul declarat in cauza nu suspenda executarea, va dura pana se va judeca macar 6 luni deci tb pusa in executare sentinta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.