Forum avocaţi > Civil

Custodie exclusiva.

26-12-2018

Buna ziua, prietena mea este divorțată iar din casatoria anterioara are o fetita 6 ani, fetita are prin hotarare judecătorească domiciliul la mama.

Problema este ca tatal (fostul sot) se trezeste sa ia sau sa vada copilul cand doreste el de cuviinta fara sa anunte in prealabil, câteodată suna fetita si o intrraba daca mai este cineva acasa inafara de mine sau mama copilului si atunci vine, cateodata ca ia cumparat o jucărie si fetita se pune pe plans si nu ne mai intelegem cu ea daca nu o lasa sa mearga.

In convorbirile lui cu fetita are un limbaj foarte agresiv fata de mama ca ii face ca ii drege lu' maicasa iar cand vine de la el are putin comportamentul schimbat, nu mai vrea sa scrie (ce le mai da la grădiniță bastonase, adunari, scaderi etc) pt ca ia spus taicasu ca asta e, cat poate atat sa faca, ca doar nu o facem profesoara.

In rest se ingrijeste sa ii mai cumpere cate ceva copilului.

Daca ar cere mama custodia exclusiva in baza vocabularului violent de fata cu copilul (de fapt sunt discutiile lui cu fetita spunându-i ca ii face el lu' maicasa) si ideile proaste care ii sunt bagate in cap va avea sanse sa castige?

Multumesc
Răspunde
 26-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anonimul a scris pe 26-12-2018:
Buna ziua, prietena mea este divorțată iar din casatoria anterioara are o fetita 6 ani, fetita are prin hotarare judecătorească domiciliul la mama.

Problema este ca tatal (fostul sot) se trezeste sa ia sau sa vada copilul cand doreste el de cuviinta fara sa anunte in prealabil, câteodată suna fetita si o intrraba daca mai este cineva acasa inafara de mine sau mama copilului si atunci vine, cateodata ca ia cumparat o jucărie si fetita se pune pe plans si nu ne mai intelegem cu ea daca nu o lasa sa mearga.

In convorbirile lui cu fetita are un limbaj foarte agresiv fata de mama ca ii face ca ii drege lu' maicasa iar cand vine de la el are putin comportamentul schimbat, nu mai vrea sa scrie (ce le mai da la grădiniță bastonase, adunari, scaderi etc) pt ca ia spus taicasu ca asta e, cat poate atat sa faca, ca doar nu o facem profesoara.

Daca ar cere mama custodia exclusiva in baza vocabularului violent de fata cu copilul (de fapt sunt discutiile lui cu fetita spunându-i ca ii face el lu' maicasa) si ideile proaste care ii sunt bagate in cap va avea sanse sa castige?

Multumesc
Tatal are stabilit vreun program de vizita, conform unei hotarari judecatoresti? Daca nu exista vreo hotarare care sa ii confere acest drept, atunci mama nu are nicio obligatie fata de acesta din punct de vedere legal, insa totusi este indicat ca minora sa mentina relatiile cu ambii parinti. In ceea ce priveste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru a obtine acest lucru va trebui demonstrat ca atitudinea tatalui influienteaza intr-un mod negativ buna crestere si educare a minorei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ar trebui sa ceara instanței stabilirea unui program de vizitare. In acest fel tatăl va trebui sa respecte programul, acesta nemaiputând sa abuzeze de dreptul la legături personale cu copilul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2018

Nu are program stabilit prin hotarare, doar ca inainte sa fim impreuna o lua la 3 luni chiar si mai rar (din spusele mamei) iar de cand suntem impreuna suna si insista in fiecare sf de saptamana.
Răspunde
 26-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu are program stabilit prin hotarare, doar ca inainte sa fim impreuna o lua la 3 luni chiar si mai rar (din spusele mamei) iar decand suntem impreuna suna si insista in fiecare sf de saptamana.

Asta spuneam, ca sa nu mai abuzeze ar fi indicat sa solicite instanței stabilirea unui program de vizitare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2018

Av. Bratulescu Adela a scris pe 26-12-2018:

Multumesc
Tatal are stabilit vreun program de vizita, conform unei hotarari judecatoresti? Daca nu exista vreo hotarare care sa ii confere acest drept, atunci mama nu are nicio obligatie fata de acesta din punct de vedere legal, insa totusi este indicat ca minora sa mentina relatiile cu ambii parinti. In ceea ce priveste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, pentru a obtine acest lucru va trebui demonstrat ca atitudinea tatalui influienteaza intr-un mod negativ buna crestere si educare a minorei.

Sa inteleg ca in lipsa unui program clar stabilit mama nu are nici o obligatie sa il lase la vizite?
Bineînțeles daca nici fetita nu vrea sa mearga.
Răspunde
 28-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Av. Bratulescu Adela a scris pe 26-12-2018:

Multumesc

Sa inteleg ca in lipsa unui program clar stabilit mama nu are nici o obligatie sa il lase la vizite?
Bineînțeles daca nici fetita nu vrea sa mearga.
Da, in lipsa unui program de vizita stabilit printr-o hotarare judecatoreasca, mama nu are nicio obligatie din punct de vedere legal, insa este indicat ca minora sa beneficieze de prezenta ambilor parinti pentru o buna crestere si dezvoltare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu sunt de acord ca mama nu are nicio obligație legală referitoare la un program de vizita în lipsa unei hotărâri judecătorești in acest sens.

Obligația rezultă din lege si cu toții tb să o respectăm de buna voie. Dreptul tatălui de a păstra legatura e consacrat legal, corelativ cu dr minorului de a petrece timp cu tatăl.

Neavând hotărâre nu o poate constrînge dc nu vrea. Însă nu va sfătuiesc să procedati astfel. După cum nu cred nici in solutia instantei pana nu încercați ( si nu dvs ci mama copilului) o discuție amiabilă care sa stabileasca niste jaloane in raporturile dintre părinți.

Dacă nu dovediți afectarea grava a copilului nu obțineți custodia exclusiva ( eu una nu o vad posibilă la acest moment).

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018

Da, in legatura cu custodia nu cred ca sunt sansa era doar pt a termina cu hartuirile tatalui si pt a stabili un prog fix cand sa vina sa o ia sau de cate ori va vrea copilul.
Mama fetitei si nici eu nu vrem sa ii ingradim acest privilegiu tatalui.
Doar ca mai mereu abuzeaza si ii promite copilei tot felu de cadouri, ii spune ca le are si daca vrea sa mearga la el sa le ia sau sa le vada..... nu cred ca este prea corect modul asta.
De ex într-o zi a plans copilul o juma de zi ca nu o lasa maicasa sa mearga la el dupa ce ia spus ca are nu stiu cate jucari sa ii dea, dupa tot plansul asta ia spus fetitei ca nu mai are cum sa vina dupa ea ca nu are masina (tatal) si ca tot din vina mamei sa intamplat asa. Mie unul lucrul asta mi-se pare un fel de santaj emotional.
Dar daca exista varianta programului vom face asa.
Răspunde
 28-12-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In privinta programului, v as sfatui de asemenea sa mai asteptati si sa mai strangeti probe (mesaje, convorbiri telefonice) de genul celor enuntate (este clar un santaj emotional si un abuz asupra copilului).

Spun asta pt ca instantele acorda drepturi destul de largi tatilor in privinta programului de vizitare si va fi foarte indicat sa aveti ceva probe in care sa aratati cam cum se manifesta interesul si dragostea tatalui fata de copil si ce caracter are acesta precum si cum intelege sa colaboreze cu mama spre binele copilului.

In acest sens se va putea obtine in instanta un program restrans care sa nu afecteze negativ copilului si mai mult in viitor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonimul a scris pe 28-12-2018:
Da, in legatura cu custodia nu cred ca sunt sansa era doar pt a termina cu hartuirile tatalui si pt a stabili un prog fix cand sa vina sa o ia sau de cate ori va vrea copilul.
Doar ca mai mereu abuzeaza si ii promite copilei tot felu de cadouri, ii spune ca le are si daca vrea sa mearga la el sa le ia sau sa le vada..... nu cred ca este prea corect modul asta.
De ex într-o zi a plans copilul o juma de zi ca nu o lasa maicasa sa mearga la el dupa ce ia spus ca are nu stiu cate jucari sa ii dea, dupa tot plansul asta ia spus fetitei ca nu mai are cum sa vina dupa ea ca nu are masina (tatal) si ca tot din vina mamei sa intamplat asa. Mie unul lucrul asta mi-se pare un fel de santaj emotional.

Este indicat în acest caz stabilirea unui program de vizitare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonimul a scris pe 28-12-2018:
In situatia in care actiunile tatalui afecteaza dezvoltarea psihica a minorei, puteti solicita ca proba si o expertiza psihologica.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.