Zoltan a scris pe 05-01-2019: In anul 2000 parintii mei au cumparat casa respectiva,iar in anul 2006 prin contract de vanzare-cumparare au trecut casa pe numele lui fratele meu ,iar ei au fost trecuti in acte cu drept de uzufruct viager.La succesiune,in urma decesului tatalui meu,locuinta respectiva nu apare in nici un act.Aveau dreptul parintii mei sa-mi refuze dreptul la mostenire in cazul respectiv.In urma decesului tatalui meu,s-a trecut in acte proprietar fratele meu,iar parintii mei,respectiv mama mea nu mai apare cu drept de uzufruct viager.Toate acestea facandu-se inaintea succesiunii.Nu trebuia semnatura mea ca mostenitor? Există un principiu în drept care spune că nimeni nu este obligat să lase moștenire. Este important să spuneți prin ce operațiune juridică a fost trecută casa în proprietatea fratelui dvs (donație, contract de întreținere, vânzare etc). Dacă a fost vorba despre o donație aveți posibilitatea să cereți reducțiunea liberalităților excesive sau să cereți anularea actului, bineînțeles dacă aveți motive. În cazul contractului de vânzare-cumpărare puteți ataca actul prin invocarea neplății prețului, bineînțeles dacă puteți dovedi acest fapt. De asemenea, este important de știut data la care a decedat tatăl dvs deoarece operațiunile de care v-am vorbit trebuie efectuate în termenul legal. |