Forum avocaţi > Civil

Plata cautiune contestatie la executare

18-01-2019
Vizitator
Buna ziua!
Am facut contestatie la executare, unde am cerut si suspendarea executarii silite. dar vreau sa fac si cerere de suspendare provizorie a executarii - si am inteles ca atunci cand formulez cererea catre presedintele Judecatoriei trebuie sa anexez si dovada platii cautiunii. Am fost la CEC si cei de acolo nu stiau la dispozitie cui e suma astfel indisponibilizata. Asta vreau sa stiu - e la dispozitia instantei sau a executorului judecatoresc? Trebuie sa precizez numarul dosarului cu contestatia la executare sau al dosarului executional (cel de la executor deci)?
Am achitat si taxele de timbru - 867,05 lei pentru contestatia la executare, respectiv cate 50 lei pentru suspendarea executarii (din cadrul contestatiei) si inca 50 pentru suspendarea provizorie, care am inteles ca se judeca de urgenta
Intreb deoarece vreau sa ma folosesc de prevederile art 719 alin 7: În cazuri urgente şi dacă s-a plătit cauţiunea prevăzută la alin. (2), instanţa poate dispune, prin încheiere şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a executării până la soluţionarea cererii de suspendare. Încheierea nu este supusă niciunei căi de atac. Cauţiunea depusă potrivit prezentului alineat este deductibilă din cauţiunea finală stabilită de instanţă, dacă este cazul. Din acest motiv nu imi poate spune instanta ce suma sa platesc, precum si la dispozitia cui e indisponibilizata aceasta cautiune. Oricum , nu cred ca e la dispozitia executorului judecatoresc.

Multumesc anticipat!
Răspunde
 18-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cauțiunea este la dispoziția instanței caci ea servește creditorului păgubit de o eventuală intarziere a executării. Instanța este cea care va elibera această sumă la cererea creditorului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.