Forum avocaţi > Civil

Refuz retur

23-01-2019
Vizitator
în comunitatea avocatnet.ro
10
AZI
20+ de formule și alte funcții Excel pentru construirea rapoartelor de care ai nevoie într-un singur curs

Discuție deschisă în Societăţi comerciale
Refuz retur

varvea@yahoo.com
Utilizator
00:51, 24 Ianuarie 2019
Bună dimineața!
Mă aflu în următoarea situație:
În data de 12.10.2018, am cumpărat de la o firmă anumite produse. În data de 15.10.2018, când am primit marfa, am constatat faptul că marfa trimisă nu e conformă cu cea promisă.
Am contactat firma, dar nu a dorit să accepte pe cale amiabilă returul, motiv pentru care am făcut plângere în acest sens la ANPC.
În data de 5.11.2018, am primit răspunsul de la ANPC în care mi se confirmă faptul că am dreptul la retur.
Am contactat reprezentanții firmei care mi-au spus că în luna noiembrie nu pot returna marfa întrucât sunt plecați din țară, iar în luna decembrie depozitul firmei va fi închis.
În luna ianuarie, am incercat sa iau legatura cu reprezentații firmei, dar nu am reușit să iau legătura cu aceștia.
În data de 22.01.2018, am expediat marfa, dar aceștia au refuzat să primească produsele, deoarece spun că am nu am respectat termenul legal de 14 zile calendaristice.

În conformitate cu prevederile OUG 34/2014, art. 10, alin(1), dreptul de retur, în cazul în care firma nu mă înștiințează și nu-mi trimite formularul de retur, termenul de retur se prelungește până la un an de zile.
Ce mă sfătuiți să fac în continuare?
Am dovadă că inițial nu au acceptat returul(răspunsul de la reclamația la ANPC, dovadă de la firma de transport că marfa a fost refuzată).
Cumpărăturile au fost făcute pe persoană fizică; marfa a fost achitată prin transfer bancar; produsele erau non-alimentare.
Vă mulțumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.