Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Accesul auto in curte este restrictionat de primarie in urma lucrarilor de asfaltare abandonate

28-01-2019
Vizitator
In luna noiembrie au inceput niste asa zise lucrari de asfaltare. In doua zile, niste utilaje au decupat drumul pe o portiune de 200 de metri, apoi au abandonat lucrarile pentru ca a venit iarna. In urma acestor lucrari, a aparut o diferenta de nivel intre 30 de cm si un metru, iar 20 de case au ramas fara posibilitatea de mai baga masinile in curte din acest motiv. Am sunat la primaria comunei de care apartinem si am intrebat cand continua lucrarile si daca sunt prevazute rigole pentru apele pluviale, dar ni s-a inchis telefonul constant.

Astazi am depus la registratura primariei niste adrese in numele mai multor vecini in care cerem detalii despre asfaltare si despre solutia tehnica privind rigolele/santurile de preluare a apelor pluviale.

Mentionez ca in ultimii 3 ani, am avut problem mari cand ploua mai tare, apa, noroiul si petrisul intrandu-ne in curte. Am depus sesizari la primarie, dar degeaba, nu s-a facut nimic. In timp, pe drum s-au facut niste santuri "naturale", iar apa era cat de cat preluata si curgea la vale, fara a mai intra in curti. Este o situatie mai ciudata acum.... practic datorita problemei cu apele pluviale, nu mai vrem asfalt, daca nu se fac si santuri. Acum, apa o sa ne intre direct in curti.

1. Putem obliga primaria sa ne asigure accesul auto in curti, care ne este restrictionat din luna noiembrie, cand s-a stricat drumul de catre o firma contractata de primarie, iar fiecare parcheaza pe unde poate?
2. Daca intr-un final vor incepe lucrarile de asfaltare, putem obliga primaria sa faca santuri pentru apele pluviale? Noi nu putem face asta, pentru ca este drum public. Daca o sa ne sa raspunda si in scris ca nu sunt prevazute santuri in proiect (verbal ni s-a confirmat acest lucru), ce putem face? De fiecare data cand ne este inundata curtea, trebuie sa dam primaria in judecata?
3. Exista un for superior primariei unde ne putem adresa: Fondul de Mediu, Prefectura etc. sau doar instantei de judecata?

Va multumesc!
Răspunde
 29-01-2019
Vizitator
Are cineva vreun sfat pentru situatia descrisa?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.