Forum avocaţi > Civil

Ajutati-ma sa imi scap tatal de santajul unui camatar.

22-02-2014
Vizitator
Buna seara! Sunt intr-o situatie de disperare, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sora mea a cerut imprumut de la o persoana suma de 5000 de lei, insa aceasta persoana a spus ca o imprumuta doar daca va semna un contract notarial prin care declara ca de fapt i-a dat 8000 de lei si se obliga sa ii restituie aceasta suma. Avand nevoie de acei bani, sora mea a acceptat aceste conditii, musamalizand aceasta camata - care nu poate fi dovedita. Insa nu in aceasta problema vreau sa va cer sfatul, ci in ceea ce s-a intamplat in continuare: sora mea nu a putut sa ii achite decat 4000 de lei din suma initiala, astfel ca persoana respectiva a recurs la formalitatile legal, facandu-se o poprire pe salariul surorii mele. Insa cum sora mea are salariul mic si inca un credit la Banca, poprirea s-a stabilit la 200 lei pe luna. Vazand aceste conditii, persoana respectiva a inceput sa il sune pe tata amenintandu-l sa ii dea toti banii odata pentru ca nu ii convine sa plateasca atat de putin. Mentionez ca tatal meu este cardiac si i-au afectat si mai mult sanatatea, apelurile acelei persoane.
Va intreb daca este legal ceea ce face aceea persoana si cum am putea sa o potolim sa nu imi mai dune tatal. Din pacate, tatal meu nu vrea sa depuna o plangere la politie, deoarece ii este teama de ce ar putea sa faca in continuare acea oersoana - desi eu consider ca din moment ce s-a hotarat acea poprire (plus ca sora mea nu are niciun bun pe numele ei pe care l-ar putea valoriza persoana aceea pentru recuperarea datoriei) este obligata sa respecte legea si sa accepte sa primeasca banii asa cum s-a stabilit.
Ceea ce sunt interesata sa aflu este daca as putea sa fac eu o plangere la politie cum ca aceasta persoana il deranjeaza pe tatal meu, desi eu nu sunt implicata in aceasta situatie - poate daca mi-ar cunoaste numarul de telefon m-ar suna si pe mine, insa pana acum nu m-a sunat.
In speranta ca o sa imi oferiti un sprijin, va multumesc frumps pentru orice sfat pe care mi-l veti da. O seara placuta!
Răspunde
 23-02-2014

Buna seara!
puteti sa faceti si dvs. plingere la politie, alta solutie nu exista in cazul dvs.
Cu stima,
Avocat definitiv Pralea Lucian - Bucuresti
0744617228; email: lucian_pralea@yahoo.ro
Răspunde
 23-02-2014
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns. In situatia aceasta, e suficient sa fac o cerere simpla, sau trebuie facuta prin intermediul unui avocat? Si care sunt pasii ce urmeaza acestui gest? Se va cerceta situatia, i se va da un avertisment, amenda? Probabil ca aceasta persoana va nega, desigur se poate dovedi destul de usor cu lista de apeluri telefonice pe care le-a primit tatal meu, insa nu as vrea sa se complice atat de mult situatia. Eu vreau doar sa se "sperie" cumva si sa inceteze sa imi mai deranjeze tatal. Multumesc.
Răspunde
 23-02-2014

Buna dimineata!
este indicat sa consultati un avocat pentru ca faptele descrise de dvs. sa fie incadrate in mod corect in textul de lege privind santajul. Cu siguranta ca persoana va nega, dar e important sa vada ca nu stati in pasivitate si ca nu acceptati preiunea care se face asupra dvs.
Cu stima,
Avocat definitiv Pralea Lucian - Bucuresti
0744617228
Răspunde
 23-02-2014
Vizitator
Multumesc incaodata pentru raspuns. M-ati convins ca nu trebuie sa raman pasiva si sa cedeam santajelor acestei persoane, astfel incat la un viitor apel pe care aceasta il va efectua catre tatal meu, o sa va contactez (daca sunteti de acord) pentru a ma indruma, desigur platindu-va onorariile. Vreau totusi sa ma asigur si sa imi mai cnfirmati incaodata ca eu, in calitate de sora a celei care a primit imprumutul, respectiv fiica a celui care primeste acele apeluri telefonice, pot face aceasta plangere desi pe mine nu m-a apelat niciodata.
Răspunde
 23-02-2014

Buna ziua!
puteti face plingerea dar vor trebui posibil , ascultati eventual sora si tatal .
Ma puteti contacta fara probleme .
Cu stima!
Avocat definitiv Pralea Lucian -Bucuresti
0744617228 email: lucian_pralea@yahoo.ro
Răspunde
 08-03-2014
Vizitator
Buna ziua!in speranta gasirii unui raspuns am intrat pe site-ul dvs.Am o grava problema si.va rog sa imi ascultati problema.Traiesc in concubinaj de 7ani acum 2luni parintii mei au hotarat sa ne ajute cu o suma de bani impreuna cu mine (achizitionand un credit de nevoi personale )sa cumparam o garsoniera.Mentionez ca din partea.concubinului.nu participa cu nimic..parintii mei vor ca aceasta casa sa fie trecuta pe numele meu ,insa concubinul cere sa fie trecut si el mentionand ca va participa la investitii din casa si rata pe numele meu..
nedoriind acest lucru (sa fie mentionat in actul de propietate) am fost amenintata ca voi fi data in judecata pt suma de 2000de euro banii cheltuiti.intr-o vacanta oferita de el fara sa fi cerut eu.sau sugerat o vacanta cadou...va rog sa ma ajutati cu un raspuns sunt terorizata de el mereu.cu santajuri si mentionez ca mama mea este bolnava de glanda tiroidala si santajul lui ii provoaca mult rau.
va rog a ma ajuta cu prvire la aceasta problema urgenta!Va multumesc
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In opinia mea nu aveti de ce sa ramaneti in aceasta relatie care va pune in pericol sanatatea si siguranta.

Nu avet de ce sa il treceti in actul de proprietate daca nu contribuie la ACHIZITIONAREA imobilului. Va putea sa va solicite ulterior sumele investite in modernizarea casei, dar asta nu ii da un drept de proprietate ci doar un drept de creanta.

Nu va complicati cu un om cu un astfel de caracter si paziti-va drepturile si interesele.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2014
Vizitator
Buna. Am nevoie de o informatie. Cui sa ma mai adresez??????. Am luat. 2000Dolari am dat 4000dolari inapoi. M-Am judecat 7 ani . Expertize peste expertize facute la chitantele cu care am inapoiat banii petsoana in cauza neprezentindu-se la procese. Avocatul (foarte bun)se pare ca l-au cumparat camatarii. Am ramas si cu banii dati incaa le-am dat si peste. Sa ramina cu apartament de 40.000 de euro. Oare chiar nu mai este justitie????? Sint amenintata ca daca scot o vorba ma termina. A trbuit sa dispar din oras de frica lui. Mi-e frica pt. Mine. Vreau sa fiu mama pentru copilul meu dar as vrea sa fie demascati. Va rog din suflet ajutati_ma sa demasc aceasta retea ..va multumesc.....
Răspunde
 24-12-2014
Vizitator
Daca suspectati pe cineva de camatarie, adresati-va politiei.. camataria este ilegala! se pedepseste cu inchisoare
Răspunde
 24-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Singura solutie ramin plangerile le politie ptr.santaj,camatarie,amenintare.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Buna sa înțeleg ca ai gasit un camatar ?? Cum si ce ai facut pt ca eu caut sa fac un împrumut avand in vedere va banca nu vrea sa imi dea imi asum riscul de a cauta un camatar .sunt bancile prin refuz care ne fac sa cautama persoane de genul
Răspunde
 29-10-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Alina a scris pe 07-02-2016:
Buna sa înțeleg ca ai gasit un camatar ?? Cum si ce ai facut pt ca eu caut sa fac un împrumut avand in vedere va banca nu vrea sa imi dea imi asum riscul de a cauta un camatar .sunt bancile prin refuz care ne fac sa cautama persoane de genul

Buna ziua,

Nu va sfatuiesc sa luati imprumut de la camatari.
Va bucurati de bani la inceput cand ii luati, iar la final exista riscul sa ramaneti si fara casa si tot datoare la camatar.

Mai bine va limitati la un imprumut mai mic, in limitele in care vi-l acorda banca, decat sa riscati totul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2020
Vizitator
Buna ziua, am luat acum 2 ani de la o persoana fizica un imprumut de 4000 euro, ca sa deschid o firma(magazin online). Afacerea nu a reusit,iar persoana respectiva ma preseaza sa ii inapoiez suma de 20000euro.Am fost si amenintat sa ma duc cu el sa inchei contract la notar pentru suma respectiva.Ma ameninta pe mine, familia si toti cuunoscutii. Iam zis ca ii inapoiez suma respectiva si eventual inca 1000, pentru perioada de 2 ani. Insista in continuare. Ce e de facut?
Răspunde
 08-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca persoana respective pretinde sa-i inapoiati o suma pe care in fapt nu v-a dat-o si va ameninta, sunteti indreptatit sa depuneti imediat plangere penala pentru amenintare si santaj.
Daca decideti sa-i inapoiati imprumutul real de 4000 euro, sa aveti grija sa puteti face dovada rambursarii acestei sume (ori prin virament bancar, ori in fata notarului)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vis George a scris pe 08-02-2020:
Buna ziua, am luat acum 2 ani de la o persoana fizica un imprumut de 4000 euro, ca sa deschid o firma(magazin online). Afacerea nu a reusit,iar persoana respectiva ma preseaza sa ii inapoiez suma de 20000euro.Am fost si amenintat sa ma duc cu el sa inchei contract la notar pentru suma respectiva.Ma ameninta pe mine, familia si toti cuunoscutii. Iam zis ca ii inapoiez suma respectiva si eventual inca 1000, pentru perioada de 2 ani. Insista in continuare. Ce e de facut?
Daca sunteti santajat si amenintat de persoana respectiva, formulati o plangere penala in acest sens. Referitor la imprumut, daca doriti sa ii restituiti suma imprumutata, sfatul meu este sa faceti acest demers in fata unui notar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2020
Vizitator
Eu vreau sa ii inapoiez suma de 4000,dar nu accepta si insista cu amenintari, pana nu ii platesc suma pe care pretinde ca mia dato. Pot sa dovedesc suma care am primito, pt ca a facuto prin virament bancar. Nu se ridica la 4000 euro, am oferit 4000 euro, pentru durata de 2 ani. Ma amenintat sa ma duc cu el la notar saptamana ce vine pentru o suma ce nu am primito vreodata de la dansul.
Răspunde
 09-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati primit 4000 euro prin virmant bancar, inapoiati 4000 euro tot prin virament bancar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vis George a scris pe 08-02-2020:
Eu vreau sa ii inapoiez suma de 4000,dar nu accepta si insista cu amenintari, pana nu ii platesc suma pe care pretinde ca mia dato. Pot sa dovedesc suma care am primito, pt ca a facuto prin virament bancar. Nu se ridica la 4000 euro, am oferit 4000 euro, pentru durata de 2 ani. Ma amenintat sa ma duc cu el la notar saptamana ce vine pentru o suma ce nu am primito vreodata de la dansul.
Nu aveti de ce sa mergeti la notar si sa declarati ca ati primit o suma mai mare decat cea reala. Restituiti suma primita prin virament bancar, iar daca veti fi amenintat in continuare, formulati plangere penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2021
Vizitator
CEREAȚI ÎMPRUMUTUL URGENT LA RATA DE INTERES MICĂ DE 3% CONTACT BUNA: richardray452@gmail.com
WHATSAPP +13236151604
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.