Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara

07-02-2019
Vizitator
Buna ziua. Sunt divortata de 5 ani ,timp in care tatal copilului,care locuieste si munceste cu forme legale in Germania, nu a platit niciodata pensie alimentara. Desi am facut acum trei ani o intelegere prin avocat ca sunt de acord sa astept o perioada stabilita de noi,dupa care sa plateasca suma restanta si cea la zi,nu s-a tinut de cuvant. Acum as trimite o adresa angajatorului,dar nu stiu exact numele firmei unde lucreaza,ci doar faptul ca este sofer la o firma de transport in comun si orasul unde isi desfasoara activitatea. De unde anume sa incep procedura,cui sa ma adresez? Multumesc!
Răspunde
 08-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca tatal copilului nu achita pensia de intretinere, stabilita prin hotararea judecatoreasca, puteti pune in executare acea hotarare. De asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei datorata minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2019
Vizitator
Multumesc! Unde ar trebui sa ma adresez pentru aceste plangeri/sesizari?
Răspunde
 08-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti la un executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii, iar plangerea penala o formulati la sectia de politie de care apartineti, avand invedere faptul ca sotul nu mai locuieste in Romania.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2019

Bună ziua am si eu o problema am un baietel de 10 ani pentru care trebuie sa platesc pensia alimentara eu de 5 ani nu am mai stiut nimic de el si de fosta concubina avem custodie comuna si mie nu mi sa comunicat unde se muta copilul pana acum 4 ani am platit pensia in cont bancar dar acum 4 ani cand am fost la banca sa depun banii mi sa spus ca nu mai există contul bancar am fost la politie sa fac o plangere ca nu stiu unde imi este baietelul politia mia zis ca ei nu pot face nimic sa merg la neamurile fostei concubine si sa aflu adresa doar asa se pot sesiza ei am rămas mut cand am auzit. Zis si facut am fost la mama fostei concubine si mia zis sa plec de acolo ca daca nu cheamă politia am zis ok stati linistita nu vreau probleme. Saptamana trecuta am fost căutat de politia de unde locuiesc eu sa ma anunte ca am dosar penal facut de politia unde locuiește fosta concubina am zis ok va mulțumesc pentru instintare a doua zi am plecat spre politia unde mia fost facut dosarul penal sa vad despre ce este vorba si au zis ca nu poate sa imi zica nimic pana nu imi vine dosarul de la registratura doar atat mi-au spus că trebuie sa platesc toata suma de 7500 lei. Am uitat sa spun ca mai am o fetita de 5 ani care este in grija mea eu nu am servici de aproape jumătate de an ma intretine mama nu am de unde pune toata suma aceea am 1000 de lei care pot sa i pun prin mandat postal ca mia dat politia adresa băiatul meu. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati ce sa fac. Nu vreau sa ajung sa fac puscarie. Eu imi iau angajamentul ca in fiecare luna am sa depun suma de 300 lei. 150 pensia in curs si 150 ce am din urma.pentru ca nu se pune problema ca nu am vrut sa platesc doar ca nu am avut unde sa depun banii. Va mulțumesc pentru timpul acordat și va doresc o zi frumoasa
Răspunde
 12-02-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cosmin31 a scris pe 12-02-2019:
Bună ziua am si eu o problema am un baietel de 10 ani pentru care trebuie sa platesc pensia alimentara eu de 5 ani nu am mai stiut nimic de el si de fosta concubina avem custodie comuna si mie nu mi sa comunicat unde se muta copilul pana acum 4 ani am platit pensia in cont bancar dar acum 4 ani cand am fost la banca sa depun banii mi sa spus ca nu mai există contul bancar am fost la politie sa fac o plangere ca nu stiu unde imi este baietelul politia mia zis ca ei nu pot face nimic sa merg la neamurile fostei concubine si sa aflu adresa doar asa se pot sesiza ei am rămas mut cand am auzit. Zis si facut am fost la mama fostei concubine si mia zis sa plec de acolo ca daca nu cheamă politia am zis ok stati linistita nu vreau probleme. Saptamana trecuta am fost căutat de politia de unde locuiesc eu sa ma anunte ca am dosar penal facut de politia unde locuiește fosta concubina am zis ok va mulțumesc pentru instintare a doua zi am plecat spre politia unde mia fost facut dosarul penal sa vad despre ce este vorba si au zis ca nu poate sa imi zica nimic pana nu imi vine dosarul de la registratura doar atat mi-au spus că trebuie sa platesc toata suma de 7500 lei. Am uitat sa spun ca mai am o fetita de 5 ani care este in grija mea eu nu am servici de aproape jumătate de an ma intretine mama nu am de unde pune toata suma aceea am 1000 de lei care pot sa i pun prin mandat postal ca mia dat politia adresa băiatul meu. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati ce sa fac. Nu vreau sa ajung sa fac puscarie. Eu imi iau angajamentul ca in fiecare luna am sa depun suma de 300 lei. 150 pensia in curs si 150 ce am din urma.pentru ca nu se pune problema ca nu am vrut sa platesc doar ca nu am avut unde sa depun banii. Va mulțumesc pentru timpul acordat și va doresc o zi frumoasa

Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Fapta nu se pedepseste daca pana la terminarea urmaririi penale va indepliniti obligatiile, astfel ca va trebui sa achitati suma, insa incercati sa ajungeti la o intelegere cu fosta concubina pentru a accepta plata esalonat.
De asemenea, in situatia in care mai aveti un copil minor in intretinere, puteti formula o cerere in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere, astfel ca minorului din prima relatie ii datorati o cota de 1/6 din venitul minim pe economie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.