Forum avocaţi > Civil

Succesiune

15-02-2019

Buna ziua!
Tatal meu vrea sa dezbata o succesiune de la bunicul lui decedat in 1983. Acum 2 zile am aflat ca exista deja un certificat de mostenitor pe jumatate din mostenire din 1992 intre bunica lui 1/4 si unchiul lui 3/4, in care la persoane care renunta la mostenire este trecut tatal lui. Tatal meu si bunica nu stiu ca bunicul meu sa fi renuntat iar acest lucru si alte lucruri ce privesc contractul ( nu are un numar de dosar trecut in stanga sus...nu scrie cum s-a achitat onorariul..are doar 1 singura stampila si semnatura pe spate pe care scrie ministerul justitiei si biroul notarilor de stat..am alt contract de mostenire din 1991 dar acesta are 3 stampile..1 pe fata si 2 pe spate: la notar si la secretar principal) ma fac sa cred ca este fals cu toate ca exista in arhiva.
Intrebari:
1. Erau alte legi in 1992 in ceea ce priveste renuntarea la mostenire?( stiu ca lucrul asta se putea face in maxim 1 an de la deces)
2. De ce 1/4 si 3/4? Nu se poate renunta in favoarea altei persoane. Nu ar trebuie in mod egal celor ramasi la mostenire?
3. Se mai poate face ceva daca exista un contract de mostenitor?

Va rog ajutati-ma! Va multumesc!!
Răspunde
 15-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
buna ziua
1) nu, nu erau alte legi. Dar doar cu diferenta ca termenul de acceptare a succesiunii era de 6 luni atunci si de 1 an acum.
2) Nu se poate renunta in favoarea altei persoane. Renuntarea este pur si simplu.
3)explicati ce inseamna „contract de mostenitor” ???

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2019

Certificat de mostenitor. Imi cer scuze de greseala. Daca renunti pur si simplu la mostenire inseamna ca mostenirea se imparte in mod egal celorlalti mostenitori, in cazul de fata ar fi trebuit 1/2 cu 1/2 fiind doar 2 mostenitori. Corect?
Daca termenul era 6 luni inseamna ca nu a fost vorba de declaratie de renuntare ci declaratie de neacceptare a mostenirii care se poate face oricand, dat fiind faptul ca bunicul lui a murit in 1983 iar succesiunea s-a facut in 1992. In cazul aceste pe certificatul de mostenire de ce scrie ca a renuntat? Nu ar trebui sa scrie ca nu accepta mostenire?
Daca certificatul nu are numar de dosar si nu are semnatura secretarului principal si nici dovada ca s-a achitat taxa la CEC este in regula?? V-am zis ca am si alt cetificat din 1991 care arata total diferit fata de acesta.

Va multumesc pentru raspuns!!
Răspunde
 15-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da. Sunt multe neclaritati in legatura cu acel certificat de mostenitor.
Ar fi bine sa analizati posibilitatea anularii acestuia pe calea unei actiuni in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2019

Daca se dovedeste ca acest certificat s-a facut in urma unei declaratii de renuntare dupa atatia ani poate atrage nulitatea certificatului?? Sau daca s-a facut in urma unei declaratii de neacceptare ceea ce ar fi corect dupa 9 ani, pot solicita nulitatea in instanta dat fiind faptul ca in certificat scrie altceva si mai sunt si alte lipsuri??

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.