Forum avocaţi > Civil

Tranzactii bancare neanunțate

20-02-2019
Vizitator
Buna seara,dețin un cont bancar si ca oricare din noi,nu verific contul zilnic pentru a ma asigura ca nu mi-au fost furați banii.Au avut loc tranzactii pe contul meu bancar si n-am fost anunțat,nu mi s-a trimis nici un cod de acceptare a tranzactiilor,nu am fost sunat,nu au sesizat faptul că aveau loc tranzactii suspecte,repetate,de sume mari.In mod normal ma asteptam să-mi blocheze contul si sa fiu anunțat de ce se petrece,ceea ce nu s-a întâmplat.Am aflat ca o rudă făcea aceste tranzacții fara stirea mea.Ce este de facut?Se poate deschide un proces contra băncii,precum ca nu mi s-a acordat siguranță conform contractului încheiat între mine și banca?
Răspunde
 21-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Depinde de modul in care v-ati constituit contul, pentru a primi notificari cu privire la tranzactiile efectuate. Fata de situatia relatata, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva cunostiintei care v-a accesat contul, pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. Puteti solicita introducerea in cauza a bancii, in calitate de persoana responsabila civilmente.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2019
Vizitator
Buna seara, am girat un coleg de munca pentru un imprumut la C.A.R, contractul de imprumut a fost reziliat pentru neplata ratelor lunare mai mult de 60 de zile calendaristice. Potrivit legii 122/1996 contractul de imprumut constituie titlu executoriu si recuperarea debitului exigibil la data rezilierii contractului de imprumut se va face prin executare silita in orice forma, de la titular si giranti.
Vreau sa stiu daca imi pot recupera banii de la coleg prin instanta? Daca am vreo sansa daca-l dau in judecata si care sunt conditiile?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.