Forum avocaţi > Civil

Abandon de familie

27-02-2019

Buna ziua.. Sora mea are doi copii dintr-o relatie fara a fi casatorita. Ea doreste sa vina in germania pe o perioada de doua luni de zile sa munceasca apoi sa mearga inapoi acasa la copii, dar barbatul o ameninta ca o va denunta la politie ca abandon de familie daca pleaca. Tin sa precizez ca micutii sunt pe numele lui si pe au domiciliul pe adresa lui. Dar el nu munceste, munceste doar ea. Multumesc
Răspunde
 27-02-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Infractiunea de abandon de familie, prevazuta de art. 378 NCP, prevede ca:
"(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:

a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;

b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.

(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta."

In situatia expusa, sora dvs. nu savarseste nici o infractiune daca pleaca la munca in strainatate, insa daca intampina dificultati in viata de cuplu si doreste sa se separe de concubinul actual, ar fi indicat sa rezolve situatia minorilor pana sa plece la munca, respectiv sa formuleze o actiune in instanta prin care sa se stabileasca modul de exercitare a autoritaii parintesti, domiciliul minorilor si pensia de intretinere datorata acestora.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2019
Vizitator
Multumesc. Am vazut asta online dar nu am inteles prea mult din ea daca are cum sa o afectezs pe sora mea si tinand cont ca nu pleaca cu rea voi ta sau sa faca rau copiilor.. Doar ca nu stiu daca ea o sa poata dovedi asta.. Si nu stiu daca se poate intampla ceva atunci cand ea e deja plecata si el merge in timpul acela la politie si declara ca a plecat pentru ca a vrut sa ii paraseasca
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.