Forum avocaţi > Civil

Distribuire articol ziar pe facebook...Raspundere....

03-03-2019
Vizitator
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt administratorul unui grup de facebook de peste 8000 de persoane in care postez aproape zilnic stirile aparute in cotidianele judetene si locale care fac referire la orasul meu. La sfarsitul lunii ianuarie am distribuit o stire a unui ziar sapatamanal care era deja si publicata de 2 zile si pe pagina de facebook a ziarului respectiv. In stirea respectiva si imaginea preluata de facebook din articolul respectiv este vorba despre niste functionarii ai primariei care "se relaxau" intr-un stagiu de pregatire printr-un proiect european la o statiune. Ulterior am fost contactat de unul dintre functionarii incriminati in articolul ziarului respectiv si mi-a transmis ca dumneaei, este vorba de o bibliotecara anagajata a primariei, nu a participat la proiectul respectiv si are probe ca a fost in concediu de odihna si ziarul respectiv i-a preluat poze private de pe profilul de facebook si le-a publicat in articol aducandu-i o gramada de prejudicii care mi-le-a insirat....Spuneti-mi si mie cum sa imi pregatesc apararea in acest caz. Specific ca in ziua in care am primit mesajul de la bibliotecara mi-am cerut mii de scuze si i-am spus ca nu am avut cunostinta de veridicitatea informatiilor si pozelor din articolul respectiv si l-am si sters, desi nici acum nu stiu daca informatiile sunt adevarate sau nu am crezut-o. Acum tocmai am aflat ca am fost actionat in judecata alaturi de ziarul care a publicat stirea, am vazut pe portalul judecatoriei calitatea de parat..dar nu am primit nimic inca acasa.
Răspunde
 04-03-2019

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Asteptati sa va vina de la judecatorie copia de pe actiune. Abia atunci o sa vedeti ce anume vi se imputa si abia atunci va puteti face apararea. Sunt detalii tehnice juridice de care trebuie sa uzitati. Un avocat tot in functie de actiunea promovata de reclamant va poate ajuta.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca ati fost actionat in judecata, vi se va comunica copie de pe actiune si de pe inscrisurile atasate, iar dvs. veti avea un termen de 25 de zile pentru a formula Intampinare, in care veti expune situatia de fapt din perspectiva dvs, cat si probele pe care va bazati sustinerile. Daca aveti cereri distincte, puteti formula Cerere Reconventionala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2019
Vizitator
Dar se poate sa fi pedepsit ca ai distribuit un articol de ziar care se afla deja pe facebook? Adica pot avea calitate procesuala in aceasta disputa?
M-am documentat putin de cand cu aceasta problema si am citit ca in art 30 din constitutia Roamaniei, articolul 8: "Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege."

Va rog mult sa imi confirmati daca pot folosi acest articol in intampinare si sa invoc lipsa calitati procesuale?
Răspunde
 04-03-2019

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Situatia dvs si orice cauza de pe rolul instantelor de judecata nu se rezuma doar la art. din Constitutie!

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2019
Vizitator
Păi vă rog spune-ti-mi si mie ce articole de lege as mai pitea invoca.
Răspunde
 04-03-2019

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Asa cum vi s-a relatat mai sus o sa primiti copie de pe actiune si inscrisurile pe care se bazeaza reclamantul/a. O sa aveti timp 25 de zile sa ii raspundeti prin intampinare.
Articolele de lege sunt in functie de actiunea reclamantului/ei si nici un avocat nu are cum sa va ghiceasca inainte articolele de lege.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2019
Vizitator
Laurentiu a scris pe 03-03-2019:
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt administratorul unui grup de facebook de peste 8000 de persoane in care postez aproape zilnic stirile aparute in cotidianele judetene si locale care fac referire la orasul meu. La sfarsitul lunii ianuarie am distribuit o stire a unui ziar sapatamanal care era deja si publicata de 2 zile si pe pagina de facebook a ziarului respectiv. In stirea respectiva si imaginea preluata de facebook din articolul respectiv este vorba despre niste functionarii ai primariei care "se relaxau" intr-un stagiu de pregatire printr-un proiect european la o statiune. Ulterior am fost contactat de unul dintre functionarii incriminati in articolul ziarului respectiv si mi-a transmis ca dumneaei, este vorba de o bibliotecara anagajata a primariei, nu a participat la proiectul respectiv si are probe ca a fost in concediu de odihna si ziarul respectiv i-a preluat poze private de pe profilul de facebook si le-a publicat in articol aducandu-i o gramada de prejudicii care mi-le-a insirat....Spuneti-mi si mie cum sa imi pregatesc apararea in acest caz. Specific ca in ziua in care am primit mesajul de la bibliotecara mi-am cerut mii de scuze si i-am spus ca nu am avut cunostinta de veridicitatea informatiilor si pozelor din articolul respectiv si l-am si sters, desi nici acum nu stiu daca informatiile sunt adevarate sau nu am crezut-o. Acum tocmai am aflat ca am fost actionat in judecata alaturi de ziarul care a publicat stirea, am vazut pe portalul judecatoriei calitatea de parat..dar nu am primit nimic inca acasa.

Opinia mea e ca va agitati prea mult pentru o problema atat de banala! In primul rand zilnic se distribuie miliarde de articole pe internet. Cum ar fi sa ne chemam toti unii pe altii in judecata pentru ce dam share? E adevarat ca exista raspundere, iar Facebook e considerat spatiu public insa mai trebuie sa stiti ca atat timp cat dvs nu sunteti autorul articolului raspunderea dvs nu e chiar atat de mare. As putea aprecia eu ca e aproape inexistenta! Ba mai mult, din atitudinea dvs. reiese ca ati fost de buna-credinta in sensul in care ati sters imediat postarea cu pricina la sesizarea persoanei in cauza. In instanta (daca se ajunge pana acolo) veti preciza faptele astfel cum ni le-ati relatat si noua. Nu pot evalua prejudiciul pe care i l-ati produs distinsei doamne bibliotecare (daca exista intr-adevar vreun prejudiciu). Tind sa cred ca e doar o sicanare pentru ca in viitor sa va abtineti de la a mai distribui articole despre distinsa dna bibliotecar pe acel grup.
In plus doamna trebuie sa faca dovada ca dvs. sunteti titularul contului de Facebook care administreaza pagina. Si eu pot la fel de bine sa imi deschid un cont cu numele dvs. si sa ma dau drept dvs. Cine credeti ca isi pierde timpul sa faca pe FBI-ul sa detecteze IP-uri etc. Sunt cazuri muult muult muuult mai complexe si importante care sa necesite atentia instantelor de judecata, nu astfel de copilarii.

Toate cele bune!
Răspunde
 06-03-2019
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru incurajare.
Răspunde
 06-03-2019
Vizitator
Laurentiu a scris pe 06-03-2019:
Daca imi lasati o adresa de e-mail unde putem comunica ma ofer voluntar si gratuit sa va redactez intampinarea (daca va fi necesar).
Răspunde
 24-04-2019
Vizitator
Buna ziua,
Am vazut tarziu raspunsul dumneavoastra. Am depus intampinare si am vazut ca reclamanta a depus raspuns la intampinare. pescaru_laurentiu@yahoo.com este adresa de email. Va rog sa imi dati un mesaj pe adresa de email si poate puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, ulterior.Daca aveti timp o sa va trimit cererea de chemare in judecata, intampinarea mea si raspunsul la intampinare si poate aruncati o privire si ma ajutati si pe mine cu ce pot face in continuare.
Va multumesc!
Răspunde
 24-04-2019
Vizitator
Madn a scris pe 06-03-2019:
Laurentiu a scris pe 06-03-2019:
Daca imi lasati o adresa de e-mail unde putem comunica ma ofer voluntar si gratuit sa va redactez intampinarea (daca va fi necesar).
Buna ziua,
Am vazut tarziu raspunsul dumneavoastra. Am depus intampinare si am vazut ca reclamanta a depus raspuns la intampinare. pescaru_laurentiu@yahoo.com este adresa de email. Va rog sa imi dati un mesaj pe adresa de email si poate puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, ulterior.Daca aveti timp o sa va trimit cererea de chemare in judecata, intampinarea mea si raspunsul la intampinare si poate aruncati o privire si ma ajutati si pe mine cu ce pot face in continuare.
Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.