Forum avocaţi > Civil

Cum le iau banii?

08-03-2019
Vizitator
Instanta a obligat asociatia de proprietari sa imi transmita prin scrisoare cu confirmare de primire informatii despre arhiva. Ei bine, nici dupa 6 luni ei nu s-au conformat. As dori sa va rog sa imi spuneti cum pot sa le iau banii pentru zile de intarziere la indeplinirea obligatiei sau ce altceva la pot face sa ii scutur de bani. Voi incepe executarea silita cu un executor dar as vrea sa ii pun la plata penalitati intarziere.
Mersi frumos de ajutor!!!
Răspunde
 08-03-2019
Vizitator
Scopul actului de justitie nu consta in "scuturatul de bani" daca plecati din start cu ideea asta aveti numai de pierdut.
Răspunde
 10-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Miruna Contic a scris pe 08-03-2019:
Instanta a obligat asociatia de proprietari sa imi transmita prin scrisoare cu confirmare de primire informatii despre arhiva. Ei bine, nici dupa 6 luni ei nu s-au conformat. As dori sa va rog sa imi spuneti cum pot sa le iau banii pentru zile de intarziere la indeplinirea obligatiei sau ce altceva la pot face sa ii scutur de bani. Voi incepe executarea silita cu un executor dar as vrea sa ii pun la plata penalitati intarziere.

buna ziua,
Este clar ca numai apeland la un executor judecatoresc veti putea obliga Asociatia de proprietari sa va remita actele. Este foarte important de stiut daca in hotararea obtinuta exista stabilita o sanctiune si un termen. Asa ar fi fost bine.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2019
Vizitator
Car3men a scris pe 10-03-2019:

buna ziua,
Este clar ca numai apeland la un executor judecatoresc veti putea obliga Asociatia de proprietari sa va remita actele. Este foarte important de stiut daca in hotararea obtinuta exista stabilita o sanctiune si un termen. Asa ar fi fost bine.

Judecatorul a respins cererea mea de daune moratorii pe zi de intarziere, ca asa a vrut el! Nu a dat nici un termen. Pai o hotarare judecatoreasca eu inteleg ca se pune in aplicare nu arbitariu ci dupa lege, de la comunicare, nu?
Nu exista in codul civil nici o prevedere privind intarzierea la aplicare si daune?
Chiar nu stiu ce sa fac. Da, executorul stie dar el poate aplica sanctiunea de penalitati de zile intarziere?
Deci?

Mersi frumos.
Răspunde
 11-03-2019
Vizitator
Madn a scris pe 08-03-2019:
Scopul actului de justitie nu consta in "scuturatul de bani" daca plecati din start cu ideea asta aveti numai de pierdut.
Lasati lectiile de viata si justitie in seama altora. Ma faceti sa pierd timp de viata pretios raspunzand la aberatii.
Răspunde
 11-03-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Miruna Contic a scris pe 11-03-2019:
Car3men a scris pe 10-03-2019:

buna ziua,

Judecatorul a respins cererea mea de daune moratorii pe zi de intarziere, ca asa a vrut el! Nu a dat nici un termen. Pai o hotarare judecatoreasca eu inteleg ca se pune in aplicare nu arbitariu ci dupa lege, de la comunicare, nu?
Nu exista in codul civil nici o prevedere privind intarzierea la aplicare si daune?
Chiar nu stiu ce sa fac. Da, executorul stie dar el poate aplica sanctiunea de penalitati de zile intarziere?
Deci?

Mersi frumos.

Daca instanta a judecat si a respins cerere de obligare la plata daunelor moratorii, executorul nu are ce calcula si actualiza.

Somati i prin executor, atrageti le atentia ca nu pun in executare o hotarare definitiva si ca se pooate merge in penal din punct de vedere al responsabilitatii. Sesizati si departamentul care raspunde de asociatii din primarie.

Daca nu se rezolva sesizati din nou instanta, avand dovezi de data aceasta in sensul unei evidente rele credinte.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2019
Vizitator
Am si eu o problema
Răspunde
 11-03-2019
Vizitator
Cornel a scris pe 11-03-2019:
Am si eu o problema
Ce problema aveti? Daca nu ne spuneti nu avem cum sa va ajutam
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.