Forum avocaţi > Civil

Acceptare mostenire

19-03-2019
Vizitator
Parintii erau proprietarii unei case de locuit si a unui teren de 1439 mp. In 1980 tata a decedat si in 1984 am facut succesiunea. In familie s-a decis( inca dinaintea decesului tatalui) ca 2 suriri din 4, ( eu si o alta sora) sa mostenim acea proprietate,deci am mostenit fiecare dete 1/4 din casa si teren cu acte in regula. Celelalte surori au renuntat la mostenire,la fel si mama. In 1987 mama face in secret (fara stirea surorilor sau a mea) un contract de intretinere cu sora mea coproprietara, "vanziadu-i" 1/2 din casa si promitand mamei ca ea ma despagubeste pe mine cu 50.000 lei fapt nementionat in contract,( cu toate ca eu am locuit tot timpul cu parintii si am avut grija de ei, dar sora se victimiza mereu ca eu am pus stapanire pe casa si ea are 3 copii si eu doar nun copil si ca ea sa stea la bloc etc) In situatia asta 125 mp din teren au trecut in proprietatea statului.In 1988 eu am aflat de contract(dupa un am) si m-an nutat la bloc iar sora s-a mutat in casa. In 1989 cu acceptul scris al coproprietarilor (mama si sora au semnat pe cererea depuna la primarie pt.autorizare) am obtinut autorizatie de constructie.In anul 1990 mama a decedat si nu sa facut succesiunea dupa dansa. Eu si sora mea am preluat faptic terenul respectiv, am platit impozit inca inainte de decesul mamei. Au murit si surorile care au renuntat verbal la mostenire si acum copiii ler vin cu pretentii la mostenire. Conf art.1103 al.1 Cod civil treduia ca mostenirea sa fie acceptata timp de 1 an de la deces. Acum mai au dreptul?
Sora coproprietara a revendicat cei 125 mp teren de la statul Roman singura si acum nu mai vrea sa-mi acorde 1/2 din total cum a fost intelegerea. Mai pot sa fac ceva in sensul acesta?
Deasemenea a facut adaugituri la casa mostenita,s-a extins fara acceptul meu. Ea foloseste 1/4 din casa fara ca eu sa am nici un beneficiu. Pot sa cer chirie retroactiv.
Răspunde
 25-03-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Daca nu ati dezbatut succesiunea pana acum, puteti solicita dezbaterea succesiunii pe calea unei actiuni in instanta. Intelegerile verbale si mai ales cele din timpul vietii nu au valoare. Succesiunea se deschide prin moarte si nu in timpul vietii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.