| Gabi D.
|
| Buna ziua tuturor! In urma cu 4 ani am cunoscut o fata. La scurt timp dupa ce am cunoscut-o, am plecat in Anglia. Am mai tinut legatura cu ea, si la un moment dat i-am propus sa vina la mine in UK, cu tot cu copilul pe care il are dintr-o casatorie anterioara. Ea a fost deacord, dar impreuna cu parintii ei mi-au impus sa ma casatoresc cu ea. Initial nu am fost deacord, dar pana la urma am cedat, ne-am casatorit, si am luat-o cu mine. Mentionez ca toate cheltuielile au fost suportate de mine (proces cu fostul sot ca sa poata calatori cu minorul in afara tarii, casatorie, pasapoarte pt ea si minor, drumuri catre UK si inapoi, etc) Dupa ce a ajuns in UK, situatia nu s-a schimbat in bine, eu muncind full time , pe tura de noapte (ca sa pot sta cu copilul ziua cand era in vacanta, si sa ii duc cu masina la scoala/ serviciu, si sa ii aduc inapoi), iar ea s-a angajat part time (6 ore) pe tura de zi. Cheltuielile lunare erau, din nou, suportate de mine (chirie, toate facturile, asigurare masina, combustibil, ba chiar ii plateam si tigarile) , cheltuieli ce se ridicau la 1300-1400£/luna, in timp ce ea nu cheltuia mai mult de 2-300£/ luna. Mai mult decat atat, a refuzat tot timpul sa cheltuie pensia alimentara pe care o primea de la fostul sot, lasandu-ma pe mine sa ii cumpar chiar si haine copilului. Treburile au mers in ritmul asta cam un an si jumatate, dar in ultima perioada eu am devenit mai insistent, si i-am spus ca nu putem continua asa. Drept urmare, ea si-a facut bagajul si a fugit pur si simplu intr-o noapte cand eu eram la serviciu. Si-a transferat toti banii din contul ei de UK, intr-un cont romanesc (aprox 7-8000£), lasandu-ma pe mine cu aprox. 4000£ in contul meu. Ulterior a deschis proces de divort in Romania, spunand ca ea nu are nimic de impartit cu mine, si ca , citez, "asa e intr-un cuplu". Mentionez ca in tot acest timp, starea mea de sanatate s-a degradat . Am vene varicoase la un picior, si ma voi opera peste 2 saptamani, operatie care costa peste 1000€. Deasemenea, am probleme cu stomacul (am fost operat deja), iar mai nou am probleme cu spatele. Intamplarea a facut ca eu am pastrat toate facturile si chitantele, ba chiar am toate extrasele de cont din UK, cu care pot face dovada ca eu am platit tot (suma se ridica la peste 20.000£) Intrebarea mea este: sunt indreptatit sa o actionez in instanta pe sotie, si sa cer despagubiri de vreun fel ? Multumesc frumos pentru timpul acordat, si pt eventuale raspunsuri. O zi buna tuturor ! | |
|
|
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din punct de vedere legal, in situatia in care puteti dovedi culpa sotiei in desfacerea casatoriei, aveti posibilitatea legala sa solicitati obligarea acesteia la plata unor despagubiri pentru prejudiciul suferit prin desfacerea casatoriei. Ulterior desfacerii casatoriei, puteti promova actiunea de partaj, masa partajabila fiind compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora prezumandu-se a fi egale, insa data puteti face dovada ca dvs ati avut o contributie majoritata, puteti solicita un procent mai mare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|