Forum avocaţi > Civil

Drepturi chirias camera in apartament cu proprietarul

03-03-2014
Vizitator
Am inchiriat o camera din apartamentul proprietatea mea si as vrea sa stiu ce drepturi are chiriasul /chiriasa , in special in privinta vizitelor . Partenerul/a chiriasei/ului este nelipsit/a din casa , vine la orice ore vrea , ramane peste noapte in jur de 4 - 5 ori pe saptamana , la consumabile nu participa precum nici la consumul de apa pe care il foloseste in timpul bailor . Mentionez ca am inchiriat camera unei singure persoane . Este normal ? Este prima data cand inchiriez . Rog indrumari . Multumesc .
Răspunde
 03-03-2014

Problema d-voastra este delicata, incercati sa discutati cu chiriasa explicandu-i ca practic persoana care il ,,viziteaza ,, locuieste si foloseste si el aceea camera . Aratati
ca acest mod de folosire a camerei inchiriate depaseste intelegerea d-voastra si ca veti rezilia contractul de inchiriere.
A.v PRALEA LUCIAN
Răspunde
 03-03-2014
Vizitator
Am inceract, insa a stipulat faptul ca nu se considera locuire daca nu depaseste 2 saptamani consecutiv ci vizita .. asa ca 2 zile pe saptamana ce de-a doua persoana care nu este chirias de drept lipseste ca sa se incadreze . Chiriasa a declarat ca pana in decembrie 2014 intentioneaza sa beneficieze de termenii contractului. Trebuie sa existe o formalitate care sa ingradeze ocuparea abuziva a unui spatiu si beneficiile pe care si le asuma cea de-a doua persoana.
Răspunde
 13-03-2014
Vizitator
Buna ziua!! Am si eu o mica problema,locuiesc in chirie,am incheiat un contract sub semnatura privata,mi-am indeplinit toate atributiile de chirias(mi-am platit intotdeuna la timp chiria si cheltuilelie),dar am intampinat o problema cu proprietarii in momentul in care le-am cerut sa imi treaca factura de la cablu si internet pe numele meu deoarece mi se deconteaza de la locul de munca,si inca o problema la cererea mea de luare in spatiu(viza deflotant),deoarece am domiciliul pe alt judet!
Poate cineva sa imi raspunda, daca am sau nu dreptul la aceste beneficii in calitate de chirias?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.