In 2002 am incheiat cu proprietarii de atunci,o conventie pentru servitute de trecere pe fondul lor aservit si notata in CF. Conventia:Noi X,proprietarii lotului A instituim in favoarea lui Y ,proprietarii lotului B,o servirute de trecere in conditiile art 616-619 ,teren loc infundat,pe i lungime de 48 m si o latime de 3,45m. Urmatorul proprietar construieste o casa ,la rosu.Nu locuieste nimeni.Noi am folosit servitutea si auto.Am pus dale pna la 25 m,apoi doar o fasie de beton si pamant.Am ajuns cu auto pana in fata curtii,dar masina am parcat-o pe servitute penteu ca eram singuri in curte si nu deranja pe nimeni.In urma cy 2 ani ,terenul a fost vandut si noii proprietari ne-a interzis de la inceput sa intram cu auto,zicand ca srvitutea e doar pietonala (ca nu scrie auto),si au inceput sa depoziteze materiale constructie,apoi au plantat pomi ,au pus aspersoare si gazon,lasandu-ne spre circulatie doar un trotuar de 1,30m.Fac tot posibilul sa nu trecem cu .masina prin fata casei sale.Am trimis notificare pri av,dar degeaba.Servitutea e comuna.La intrare a montat o poarta .Avem toti chei.Masina ne lasa sa o parcam pe servitute,si noi si ei dar pana la jumatate.De unde incepe trotuaeul servitutea se ingusteaza la 1,30 m si restul gazon. Este normal ce face vecinul.Am incercat sa discutam.Nu ai cu cine.Zice sa il chemam in instanta si instanta sa hotarasca.Zice ca servitutea e pietonala si e pentru persoane nu loturi. Scuzati romanuk,si multumesc pentru raspunsuri. |
|