Forum avocaţi > Civil

Notificare EOS KSI

14-05-2019
Vizitator
Buna ziua,

Am primit la domiciliu un document în care îmi este adus în vedere faptul că trebuie să achit o datorie către EOS KSi provenită din cesionarea unei ”datorii” din partea Orange România.
Din ce îmi amintesc, în anul 2012 am închis un abonament la ei, nu am primit până în ziua de astăzi absolut niciun document cum că aș mai avea ceva de plată, nu am fost contactat prin nicio modalitate telefonic / email / poștă - timp de 7 ani de zile, iar acum primesc această notificare de la firma de recuperare creanțe.
În document este înscris faptul că în maxim 5 zile trebuie să achit, în caz contrar încep demersurile pentru executarea silită.
Vă rog să mă sfătuiți ce pot face în acest caz, dat fiind faptul că Orange nu a solicitat achitarea niciunei sume în acest interval sau nu a făcut niciun demers pentru recuperearea asa zisei ”datorii”, despre care doar ei știu de unde provine.

Voi încerca să iau legătura și cu un reprezentant Orange.

Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.,
Marian C
Răspunde
 15-05-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu plătiți niciun un ban. Trebuie comunicat către reprezentanții EOS că nu datorați nici un fel de sumă de bani. O să insiste cu telefoane sau notificări, vă vor amenința cu executarea silită dar acestea sunt false amenințări. Probabil vă vor propune eșalonarea plății, dar nici în acest caz nu este cazul să plătiți deoarece datoria (dacă este reală), conține niște penalități extrem de mari raportat la creanță ) de ex: datorie de 50 lei, somație de plată de 800 lei. Datoria este prescrisă și prin plara oricărei sume de bani îi veți ajuta la recuperarea întregii sume ce conține penalitățile despre care vorbeam.

Sunt multe situații în care la încetarea abonamentelor de telefonie rămâne un rest mic de plată despre care abonatul nu este informat de către operator, iar după ani de zile aceștia se trezesc cu somații pentru plata acelei datorii la care se adaugă penalizări mult mai mari.

Dacă nu vă descurcați puteți cere ajutorul unui avocat pentru răspunsul la somație.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020
Vizitator
Buna ziua!
Mama mea, a avut un credit de nevoi personale in valoare de aprox 30.000 lei in anul 2006( la BRD). Au reușit sa achite cam 14.000 lei din suma, însă au intrat in imposibilitatea de a plăti deoarece au probleme grave de sanatate. Acum dosarul a fost preluat de SC EOS KSI, si doresc plata sumei de 34154,96 lei.( acest document este din luna Aprilie 2020). În luna Februarie 2020, părinții au primit o Înștiințare de încetare a plății trimisa de către tribunal.
In momentul de fata, mama mea nu înregistrează niciun venit in afara de o pensie de handicap de 300 lei, pe care încă nu a primit-o !
Exista vreo posibilitate de încetare a acestei hărțuiri pe care aceasta firma de recuperare o face la adresa mamei mele? Acesta este in impostoarea de plătii pentru ca are cancer de gradul 4, si un venit de handicap

Cu stima,
Georgiana Mirea
Răspunde
 22-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ce inseaman "În luna Februarie 2020, părinții au primit o Înștiințare de încetare a plății trimisa de către tribunal."
Ati facut contestatie la executare si ati primit osentinta favorabila?
Ori, prin executor judecatoresc ati primit o somatie?

Daca nu primiti hartii de la executorul judecatoresc ori de la judecatorie, nu-i bagati in seama.

Dosarul trebuie analizat,(ptr ca sunt relevante in speta o multime de detalii pe care aici nu le-ati furnizat), insa eu cred ca datoria este prescrisa si in mod cert este doar o hartuire ptr. cine n-are nervi si le pica in plasa.

Daca sunt doar la stadiul de telefoane si notificari sub antetul recuperatorului EOS,(adica, nu exista inca o incuviintare de executare de la judecatorie) nici nu-i bagati in seama. Nu promiteti nimic, si, mai ales, NU platiti nici macar 50 de bani. Nu semnati nimic.

Va recomand sa mergeti de urgenta la un avocat cu tot istoricul sa va spuna care este situatia si sa va formuleze - daca este cazul - contestatie la executare.

De aici, nu avem cum sa va ajutam ptr. ca nu cunoastem problema exacta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mirea Georgiana a scris pe 22-05-2020:
Buna ziua!
Mama mea, a avut un credit de nevoi personale in valoare de aprox 30.000 lei in anul 2006( la BRD). Au reușit sa achite cam 14.000 lei din suma, însă au intrat in imposibilitatea de a plăti deoarece au probleme grave de sanatate. Acum dosarul a fost preluat de SC EOS KSI, si doresc plata sumei de 34154,96 lei.( acest document este din luna Aprilie 2020). În luna Februarie 2020, părinții au primit o Înștiințare de încetare a plății trimisa de către tribunal.
In momentul de fata, mama mea nu înregistrează niciun venit in afara de o pensie de handicap de 300 lei, pe care încă nu a primit-o !
Exista vreo posibilitate de încetare a acestei hărțuiri pe care aceasta firma de recuperare o face la adresa mamei mele? Acesta este in impostoarea de plătii pentru ca are cancer de gradul 4, si un venit de handicap

Cu stima,
Georgiana Mirea

In primul rand mergeti cu acea instiintare de incetare a platii la un avocat, pentru a va furniza un raspuns concret la problema cu care va confruntati.

Daca au trecut 3 ani de la ultima plata, datoria s-a prescris, insa repet, va trebui sa prezentati toate documentele pe care le detineti unui avocat, pentru a analiza concret situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mirea Georgiana a scris pe 22-05-2020:
Buna ziua!

Cu stima,
Georgiana Mirea

Da, trebuie făcută o notificare scrisă către recuperator, prin care să menționeze că datoria pretinsă nu este datorată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.