Forum avocaţi > Civil

Paratul a decedat

15-05-2019
Vizitator
Buna ziua,

Bunicea mea a decedat, in ca calitatea de parat pe care o avea in dosarul nr. 14591/233/2018 intentat de asociatia de locatari pentru pretentii... ce trebuie sa fac eu ca unic nepot al ei (unica fica fiind decedata, in viata fiind o sora si ginerele)?

"Stiu" ca trebuie depuse la dosar o copie a certificatului de deces al bunicii si o cerere, insa nu stiu ce trebuie sa contina aceasta cerere si cum sa o formulez.

Pe scurt despre dosar:

Asociatia de proprietari are pretentii de peste 25000 Ron, in conditiile in care la data de 23.04.2014 bunica a incheiat cu asociatia un contract de mediere (cu rate de 300 roni/luna), in care suma totala de plata la acea data era de 22000 ron (13500 debit restant + 8500 penalitati de intariere), de la acea data bunica platindusi lunar rata de 300 ron + luna in curs.
Pana la data de azi platind 17100 ron (din cei 2200 ron) in rate lunare a cate 300 roni, bineinteles si datoriile lunare (10600 ron, mai exact).

Acum vine o intrebare. Penalitatile de 8500 ron, din momentul incheierii contractului de mediere mai cresc in continuare pana la 100% din debit (adica pana la 13500 ron), conform legii nr. 203/2007, sau nu???

- Daca da, inseamna ca pretentiile asociatiei de locatari ar trebuii sa fie de 9500 ron!?... Si nu 25000 ron, asa cum cer ei.

- Daca nu, inseamna ca pretentiile asociatiei de locatari ar trebuii sa fie de 4700 ron!?... Si nu 25000 ron, asa cum cer ei.

Gresc eu undeva?

Multumesc anticipat pentru orice parere, sfat, opinie.

PS: bunica a fost suferinda la pat in ultimii 10 ani, cu o pensie mica, de acolo si incapacitatea financiara in a consulta un avocat, si asi achita datoriile la timp, datorii care s-au acumulat din nesimtirea de a profita de aceasta situatie a ei bagand-o la plata si a cate 15m3 de apa calda pe luna, in conditiile in care daca consuma 1m2 la 2 luni...(raspunsul lor fiind "pierderi", si tot felul de alte justificari), insa atat timp cat s-au consemnat si a fost deacord cu acele sume din contractul de mediere, nu se mai poate face nimic din cate stiu.
Răspunde
 18-05-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
daca paratul decedeaza in timpul procesului, reclamantul, daca doreste continuarea procesului, este obligat sa introduca in cauza mostenitorii paratului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-05-2019
Vizitator
Eu (ca nepot) trebuie sa instiintez cumva de decesul bunicii, cum?

...Din ce am reusit sa inteleg, printr-o copie a certificatului de deces si o cerere. Cerere care nu stiu sa o formulez, catre cine si ce sa cer...

Urmatorul termen este 30.05.2019

SOLUTIE: termen la 09.05.2019 pentru a se depune dovezi
SOLUTIE: Amana pronuntarea hotararii la data de 16.05.2019
SOLUTIE: Amana pronuntarea hotararii la data de 30.05.2019

Decedata la 12.05.2019
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.