Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Ce drepturi am la o casa construita impreuna cu fosta sotie pe pamantul mostenit de la tatal ei?

03-03-2014
Vizitator
In anul 1990 cand s-au facut retrocedarile s-a obtinut o mostenirile de 9900mp de la tatal fostei mele sotii.Pentru a evita conflictele cu unchii fostei mele sotii titlul de mostenitor al terenului a fost intocmit pe numele meu. Incepand cu anul 1994 am inceput costructia unei case fara autorizatie. Am fost dat in judecata si amendat cu suma de 700 lei pentru constructie fara autorizatie.In decursul anilor am muncit pamantul ,am plantat vita de vie si pomi fructiferi.
In anul 2011 sotia a dat divort, pe care l-am acceptat. Pana in 2013 eu am lucrat si ingrijit in continuare acel pamant si casa cand m-a dat in judecata pentru schimbarea numelui de pe titlul de proprietate. Nu am nimic de obiectat asupra acestui fapt, mostenirea este de la tatal ei, deci ii apartine acel pamant. Intrebarea mea este: Ce drept am eu la casa de pe acel pamant si la toata munca care am depus-o atatia ani. In momentul de fata am in acea casa diferite lucruri care sunt ale mele, am vin, grane, muraturi iar fosta sotie a schimbat broastele si butucul de la usa impreuna cu actualul concubin. Astept un raspuns pentru a sti cum sa procedez. Va multumesc!
Răspunde
 03-03-2014

Buna seara!
constructia pe care ati ridicat-o impreuna cu fosta sotie este bun comun cu aceasta. Daca nu s-a facut inca partajarea pentru aceasta constructie si dvs. puteti practic locui in acest imobil. Daca vi se refuza dreptul de a folosi acest imobil si de a putea locui acolo, puteti face o actiune in justitie de reintegrare in acest imobil.
pentru alte detalii ma puteti contacta la tel.: 0744617228 sau pe email: lucian_pralea@yahoo.ro
Cu stima,
Avocat Pralea Lucian
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este foarte posibil ca acea constructie - chiar edificata in timpul casatoriei, cu contributia comuna a sotilor - sa nu o puteti imparti printr-un partaj deoarece nu aveti un titlu legal de proprietate pentru aceasta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2014
Vizitator
Domnule avocat Gerber, va multumesc pentru raspuns. Vreau sa mentionez ca pentru acea casa detin ROL la primaria comunei, am martori si dovezi ca am muncit la acea casa. In acest moment bunurile mele sunt inchise in casa si nu am cheie sa mi le recuperez, daca sparg usa pentru a le recupera pot fi reclamat? Va multumesc!
Răspunde
 10-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Chiar daca aveti rol deschis acest rol nu are valoarea unui act de proprietate. Calitatea de proprietar se dovedeste cu actul de proprietate. In cazul dvs e vorba despre PV de receptie finala si intabularea.

Bunurile personale, proprii vi le puteti recupera cu ajutorul unui executor judecatoresc. Luati legatura cu unul care sa va explice procedura si costurile. In niciun caz sa nu va ganditi sa spargeti yala.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.