Buna ziua, Sora si cumnatul vor sa achizitioneze doua apartamente, iar actul de proprietate sa fie direct pe numele fiicei mele din prima casatorie, care in prezent are 15 ani (06.05.1999). 1. Cum ar trebui intocmite actele, astfel incat ei sa poata locui cel putin intr-unul din imobile pana la sfarsitul vietii lor, fara ca acest drept sa le fie lezat, eventual cu clauza viagera si renta viagera? 2. Ce act trebuie obtinut de mine (CURATOR sau alta alternativa care sa protezeze interesul expres al minorei in viitor) , ca mama , care am minora incredintata in exclusivitate spre crestere, educare, incgrijire cu Sentinta civila definitiva si irevocabila din 1999 -fiind minor cu capacitate de exercitiu restransa? 3. In prezent sunt recasatorita, cu un copil minor si detin un imobil cu credit ipotecar luat pe numele meu cu un an inaninte de casatorie, sotul devenind ulterior doar codebitor (pt. ca mi-am schimbat numele de familie si am obtinut o restructurare de 1an 1/2 ), dar acest imobil doresc sa fie lasat ulterior mostenitor celei de-a doua fiice, iar prima si primeasca , pe linie materna, cele 2 imobile despre care am pomenit la intrebarea1. Un ultim aspect: sora si cumnatul nu au copii, cumnatul are un copil de 28 ani din prima casatorie , dar nu doreste sa mai lase nimic in favoarea acestuia, avand in vedere ca mare parte (3/4) din banii pentru cele 2 imobile revin din partea surorii (mostenire de la mama) , ca atare a fost de acord sa excluda fiul sau in favoarea fiicei mele(nepoata). Multumesc , O zi frumoasa NATALIA |
|