Forum avocaţi > Civil

ACT PROPRIETATE CU MINOR DE 15 ANI

04-03-2014

Buna ziua,
Sora si cumnatul vor sa achizitioneze doua apartamente, iar actul de proprietate sa fie direct pe numele fiicei mele din prima casatorie, care in prezent are 15 ani (06.05.1999).
1. Cum ar trebui intocmite actele, astfel incat ei sa poata locui cel putin intr-unul din imobile pana la sfarsitul vietii lor, fara ca acest drept sa le fie lezat, eventual cu clauza viagera si renta viagera?

2. Ce act trebuie obtinut de mine (CURATOR sau alta alternativa care sa protezeze interesul expres al minorei in viitor) , ca mama , care am minora incredintata in exclusivitate spre crestere, educare, incgrijire cu Sentinta civila definitiva si irevocabila din 1999 -fiind minor cu capacitate de exercitiu restransa?

3. In prezent sunt recasatorita, cu un copil minor si detin un imobil cu credit ipotecar luat pe numele meu cu un an inaninte de casatorie, sotul devenind ulterior doar codebitor (pt. ca mi-am schimbat numele de familie si am obtinut o restructurare de 1an 1/2 ), dar acest imobil doresc sa
fie lasat ulterior mostenitor celei de-a doua fiice, iar prima si primeasca , pe linie materna, cele 2 imobile despre care am pomenit la intrebarea1.
Un ultim aspect: sora si cumnatul nu au copii, cumnatul are un copil de 28 ani din prima casatorie , dar nu doreste sa mai lase nimic in favoarea acestuia, avand in vedere ca mare parte (3/4) din banii pentru cele 2 imobile revin din partea surorii (mostenire de la mama) , ca atare a fost de acord sa excluda fiul sau in favoarea fiicei mele(nepoata).
Multumesc ,
O zi frumoasa
NATALIA
Răspunde
 09-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cumparatorul minor va fi reprezentat legal de dvs (nu aveti nevoie de decizie de curator, ci doar de hotararea judecatoreasca prin care v-a fost incrediintata spre crestere si educare). Sora si cumnatul vor fi trecuti in calitate de procuratori de fonduri si isi vor putea rezerva un drept de uzufruct viager si nu renta viagera.
Oricum va trebui sa luati legatura cu un notar care sa va explice mai pe larg procedura.

Cat priveste imobilul detinut de dvs si pe care doriti sa il lasati celui de-al doilea copil, va trebui sa il donati sau sa il vindeti, ori veti avea incredere ca la decesul dvs cealalta fiica mai mare va renunta in favoarea surorii mai mici.
Atentie insa ca dr la mostenire va avea si sotul dvs. In plus imobilul - desi dobandit inainte de casatorie - e bun propriu, dar contributa sotului la achitarea ratelor in timpul casatoriei ii poate da un drept de creanta.

Cat priveste fiul cumnatului: In timpul vietii cumnatul poate dispune cum vrea de bunurile si sumele de bani pe care le detine, insa va trebui ca prin actele facute sa nu incalce rezerva succesorala a descendetului sau.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.