Forum avocaţi > Civil

Taxa de timbru este foarte mare pt. succesiunea in instanta

12-06-2019
Vizitator
Buna dimineata,
Este vorba de succesiune in urma mortii mamei in 2012.
Succesorii sint fostul sot al mamei care are jumatate si sintem doi frati. ... deci eu am o patrime. apartamentul are o valoare de aprox 80000euro.
fratele a locuieste in apartament si ... se considera o acceptare tacita desi el nu a facut acceptarea de succesiune.
eu am facut acceptarea de succesiune acum 4 luni....
fratele nu vrea sa mearga la notar... nu stiu de ce si de cine asculta......

.... am facut un demers cu un avocat cu care am un contract si pe care l am platit si dinsa a disparut;nu mai are chef sa mi raspunda la telefon. Dinsa nu este specializata in succesiuni.

...Cazul a ajuns pina la punctul de taxa de timbru care este foarte mare 2400euro. La inceput am crezut ca e o gluma proasta.....M am plins avocatei si am vrut sa inteleg de ce este asa de mult .... si cum s a calculat.... Dinsa a declarat valoarea de 50000 euro si astepam så fie calculat la 3%...eu am vrut raspunsuri si de atunci dinsa a disparut. Dinsa a cerut ajutor public dar a fost respins ca neintemeiat desi eu nu lucrez si sint parinte singur
Pt ca nu reuses så vorbesc cu avocata in ultimele 5 saptamini sint nevoita sa gasesc un alt avocat sper loial si cinstit cu experienta in succesiune. deasemena si cineva care sa accepte onorariu de success pt ca nu imi pot permite altceva datorita experientei care tocmai am mentionat
Care este parerea d voastra?
Răspunde
 12-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand, masa succesorala de pe urma mamei dvs se imparte intre sotul supravietuitor, caruia ii revine o cota de 1/4 din masa sucesorala si copiii defunctei, carora le revine 3/4 din masa succesorala, procent impartit in cote egale intre descendenti. Daca vi s-a respins cererea de ajutor public judiciar, va trebui sa achitati taxa judiciara de timbru, in caz contrar actiunea va fi anulata. In situatia in care valoarea imobilului care compune masa succesorala este de 80000 de euro, iar acesta a fost achizitionat in timpul casatoriei, taxa se calculeaza la cota de 1/2, cota detinuta de defuncta. Referitor la asistenta juridica, daca nu va permiteti angajarea unui avocat, faceti o cerere la Serviciul de Asistenta Juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala urmeaza a se desfasura judecata, pentru a vi se desemna un aparator din oficiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-06-2019
Vizitator
Este foarte corect ce v-a scris doamna avocat mai sus. Ar mai fi de comentat cred că dacă vă interesează un avocat "loial și cinstit", acesta ar trebui să respecte legea care interzice avocaților să perceapă numai un onorariu de succes așa cum doriți dvs. Este obligatoriu conform legii ca avocatul să perceapă și onorariu fix pe lângă cel de succes. Dacă întâlniți un avocat care vă spune că este de acord doar cu onorariu de succes, ar trebui să aveți unele dubii în privința moralității lui.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.