Forum avocaţi > Civil

Publicitate avocati

16-06-2019
Vizitator
Dragi Avocați,

Am dori să vă solicităm ajutorul, cu privire la website-ul nostru, care va fi lansat in câteva săptămâni, în România.

Website-ul nostru va fi o platformă, unde, avocații Români pot aplica pentru diferite procese, postate de către clienți. Clienții pot completa un formular on-line, referitor la cazul lor, pe care îl pot trimite total anonim și gratuit. Avocații înregistrați pe site, pot aplica pentru aceste procese cu un mesaj, și optional, prin intermediul unei citații. Clienții pot compara ofertele tuturor avocaților, care au aplicat pentru aceștia și pot stabili o întâlnire.

Postarea proceselor cât și aplicarea pentru acestea este gratuită, și nu cerem nici un comision de la avocați, din aceasta cauza nu procesăm nici plățile, între avocați si clienți. Cu toate acestea, va exista o taxă lunară pentru avocați, ca aceștia să poată folosi serviciile website-ului. Site-ul va fi promovat foarte mult pe Google, dar ne vom abține de la utilizarea publicității grafice.

Ne-am uitat în reglementările legale ale publicității, dar am găsit rezultate ambivalente. Se pare că putem folosi rezultatele căutărilor din publicitate pentru website-ul nostru in Google, dacă acesta apare în căutările ce fac referire la avocați(ex.: “avocat București”). Totodată, nu este insă clar dacă avocații înregistrați, pot aplica la aceste cazuri, chiar dacă nu sunt invitați. Ca o măsură de siguranță, ideea noastră de a implementa un alt pas in plus, in procedura de postare a cazurilor, unde clienții trebuie să “invite” avocații înregistrați pe website, să aplice pentru procesele lor. Se pare ca asta va înlătura orice posibilă încălcare a Codului de Etică al Avocaților.

Care este părerea voastră? Am fost destul de clari in privința pașilor pe care îi vom face, sau trebuie să mai luăm măsuri complementare? Ai dori să te înregistrezi pe un asemenea website?

Mulțumim în avans pentru răaspunsuri și apreciem orice răspuns.
Răspunde
 17-06-2019
HQ

admin@avocatro.net
www.avocatro.net
Facebook
Am avut în vedere o astfel de metodă de monetizare și pe AvocatRO.net, dar profesia de avocat diferă destul de mult de alte domenii profesionale în care modelul la care te-ai gândit are succes. O primă dificultate este că reglementarea profesiei și chiar moralitatea personală a avocaților sunt foarte stricte cu privire la demnitatea și modul de dobândire al clientelei.Probabil ai văzut, de exemplu art. 48 din legea avocaturii.
Majoritatea avocaților pe care i-am întrebat (pentru că m-am gândit la un moment dat serios la acest model) resping genul acesta de abordare al clienților spunând că s-ar simți, citez, "ca la piață". Sigur că există și avocați pentru care acest model este binevenit. Sunt cei care ar aborda fără șovăială clienții și pe scările tribunalelor. Însă ei cu siguranță sunt cei mai puțini la număr și nu sunt foarte buni prieteni cu reglementările profesionale / moralitatea și demnitatea profesiei.
În acest moment AvocatRO.net promovează avocații în modul "clasic - compatibil cu demnitatea profesională și reglementările profesiei, respectiv activități publicistice - răspunsuri și informații juridice pentru diverse spețe publicate de vizitatori, avocații dovedindu-și competența și romovându-se doar indirect prin calitatea conținutului pe care îl scriu. Sigur că mai există și alte forumuri juridice similare și acest lucru ar trebui să fie benefic atât pentru avocați cât și pentru justițiabili.
Știu că acest model la care te-ai gândit are succes, de exemplu, în America, dar acolo piața avocaturii este foarte diferită de sistemul latin și avocații se promovează extrem de agresiv. În orice caz, am scris de ce nu am ales eu acest model, nu că tu nu ai putea avea succes cu el. Poate ar putea funcționa, de fapt, foarte bine și în România ;)
Răspunde
 18-06-2019
Vizitator
Vă mulțumesc foarte mult pentru sfaturile dumneavoastră. :)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.