Forum avocaţi > Civil

Cumparat apartament cu o lucrare fara autorizatie

19-06-2019
Vizitator
Buna ziua! In urma cu 4 luni am cumparat un apartament ce tocmai fusese renovat.In timpul acestei renovari a fost demolat un parapet de 1m/1m din zona bucatariei si balconul a fost inchis cu geam termopan.Problema este ca fostul proprietar a facut aceste lucrari fara autorizatie si acum m-am trezit cu o citatie in instanta care ma anunta ca am fost dat in judecata de catre primarie.Primaria doreste aducerea apartamentului in stare initiala dar asta ar insemna un cost destul de mare pentru mine.Mentionez ca eu nu am stiut de aceste probleme legate de lipsa autorizatiei si fostul proprietar incearca sa se dezica de lucrarile efectuate prin simplul fapt ca nu mai detine imobilul.As dori,va rog frumos sa imi dati cateva sfaturi in legatura cu problema mea si ce sanse am sa nu fiu nevoit sa demolez balconul.Va multumesc mult !
Răspunde
 19-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Pentru un astfel de proces va trebuie neaparat un avocat.
In primul rand prin intampinare invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a dvs.
Apoi mai aveti posibilitatea fie sa chemati in garantie pe vechiul proprietar, in cadrul acestui proces, fie sa va indreptati impotriva vechiului proprietar (cel care a facut lucrarile fara autorizatie) in vederea obtinerii de la el a sumelor de bani necesare aducerii la starea initiala sau obligarea acestuia sa le execute.
In ambele cazuri, este foarte important ca apararile ce le veti face in procesul cu primaria sa fie extrem de bune si sa duca la concluzia instantei in sensul dorit de dvs. sau macar cat mai aproape de realitate.
Depuneti contractul de vanzare-cumparare la instanta, aratati ca dvs. asa ati cumparat. Solicitati, daca este posibil, o expertiza tehnica de specialitate prin care sa dovediti ca modificarile facute nu afecteaza structura de rezistenta a blocului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.