| Ionitavaleria Vizitator |
| In anul 1972 am cumparat o proprietate,115,90 mp.,CU CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE,perfect legal.Am cumparat imobilul de la o persoana care avea certificat de mostenitor.Inainte de a vinde ,persoana a facut partaj legal voluntar cu sora ei ,conform caruia ,unei surori ii revenea parterul ,celei de-a doua surori ii revenea etajul.Se mentiona in partajul legal ca accesul la etaj se va face prin scara care da in balcon si care era situata in veranda de la parter.Ulterior acestui partaj ,proprietara parterului mi-a vandut mie parte din parter ,inclusiv cu o veranda ,alta decat cea cu accesul ,stipulat in partajul legal voluntar.O parte din parter vanzatoarea l-a pastrat ,impreuna cu veranda la care se facea referire in partajul legal,cale de acces pentru etaj. Eram deci trei coproprietari,sora cu proprietatea de la etaj,cea cu restul de parter ,si eu .In actul meu de vanzare cumparare se mentioneaza si veranda ,in interiorul careia exista o scara de lemn nefunctionala ,alta veranda decat cea mentionata in partajul legal pentru calea de acces de la etaj. Vanzatoarea parterului a vandut ulterior altei familii restul de camere de la parter ,inclusiv veranda cu accesul la etaj. Vazand ca nu mai au acces la etaj ,desi si in actul de vanzare cumparare al proprietarei de la parter se stipula accesul pe scara din veranda ,ca in partajul legal, proprietarii de la etaj au acaparat cu forta scara nefunctionala din veranda mea ,au daramat-o si si-au construit o scara noua ,acaparand veranda mea ,care ,conform actului de proprietate imi apartine.In anul 2010 i-am dat in judecata. Am pierdut la fond ,la apel ,am castigat un recurs,cauza s-a dat spre rejudecare ,dar instanta a dat un verdict nefavorabil mie ,pe care l-am atacat in recurs ,dar acesta a fost respins .Ultima solutie este irevocabila. Aceasta sentinta am atacat-o cu contestatie in anulare pe motiv de eroare materiala ,scotand in evidenta faptul ca instanta a omis sa ia in considerare elemente evidente din dosar ,dand o sentinta nedreapta,neconforme cu realitatea ,neacordand importanta motivelor de recurs pe care eu le-am invocat.Experizele topo,am mai invederat ,au fost departe de obiectivele trasate de instanta ,si instanta a omis sa constate aceasta evidenta. Intrebarea mea era ce sanse are aceasta contestatie in anulare a mea si ce pot sa precizez in notele scrise ptr. a avea castig de cauza? Insata nu a tinut cont de actele mele ,de schite,de parerea consilierului meu topo,la raportul de expertiza al expertului topo desemnat de instanta. Puctul meu de vedere nu a fost considerat ci doar rapoarte de expertiza defectuoase au contat .Rapoarte despre care insasi decizia Curtii de apel la un moment dat a considerat ca sunt defectuoase,cea prin care se caseaza sentinta anterioara si se da cauza spre rejudecare . Intrebarea mea este care este solutia ? Eu am cumparat 115,90 mp ,expertiza nu afacut masuratori in acest sens .sa demonstreze ca aceasta suprafata din contract se regaseste in teren... Ce pot sa invoc in notele scrise la contestatia in anulare deja depuse .?Astept raspunsul dvs. si va multumesc anticipat... | |
|
|
| Notele scrise nu vor putea completa motivele de contestatie in anulare initiale, ci doar pot fi detaliate acestea. Contestatia in anulare nu poate relua judecarea cauzei in fond sau in recurs. Va trebui sa stiti si ca instanta nu tb sa raspunda la fiecare motiv de recurs in parte, daca din motivare reiese ca acestea au fost avute in vedere de instanta. Cat despre ce ar trebui sa scrieti sau care va fi solutia in cauza este greu de dat un sfat profesionist cata vreme nu cunosc dosarul, actele si hotararile pronuntate in cauza. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|