Forum avocaţi > Civil

Problema succesiune-ramura tatalui

08-07-2019
Vizitator
am vrut sa deschid succesiunea dupa verisoara mea primara dar in documentele lasate de ea nu am gasit certificatul de deces al tatalui ei si nici alt document care sa ne indice data nasterii si locul asa cum mi s-a cerut la notariat. evidenta persoanelor nu ne-a putut ajuta pentru ca erau prea putine date despre asta.
ce pot face pentru a obtine aceste date sau ce fac daca nu le pot obtine?
Răspunde
 27-04-2020

Bucuresti
0726831249
mihaeladruga2013@gmail.com
Trebuie sa faceti demersuri la Evidenta populatiei, Stare civila-decese, Camera Notarilor publici(daca verisoara d-voastra a deschis/dezbatut succesiunea dupa tatal sau), daca cunoasteti ultimul domiciliu defunct, data mortii, locul nasterii etc...si la notar si in instanta trebuie sa aveti date si acte, altfel se respinge.

av. Druga Mihaela
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti la Serviciul de stare civila din cadrul primariei pe a carei raza teritoriala s-a inregistrat decesul defunctului si solicitati eliberarea unui duplicat al Certificatului de deces.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-04-2020
Vizitator
la evidenta populatiei nu l-au gasit iar la primaria sectorului unde credem ca ar fi locuit mi-au dat raspuns ca nu sunt eligibil pentru a primi aceste date. Ca sa intelegeti mai bine situatia: ii stim doar numele si ca e mort atat. Notarul a refuzat sa mearga cu dosarul in continuare fara date despre el. Ce ma sfatuiti sa fac. restul actelor sunt complete
Răspunde
 27-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa incepeti cu ceea ce stiti. Inteleg ca va intereseaza tatal verisoarei dvs.
Ganditi-va intai ce cunoasteti despre verisoara dvs. Macar unde a facut scoala; poate gasiti foaia matricola, o diploma, numele parintilor, locul nasterii, certificat de casatorie, documente in care se face referire si la parinti.
Ati scos anexa 24 dupa verisoara? date ale mamei verisoarei aveti?
Iar la primaria unde credeti ca a locuit tatal verisoarei, adresati-va in scris, cu nr. de inregistrare; si eventual solicitati-i notarului sa va elibereze o adeverinta ca exista un dosar de succesiune pe rol si ca datele sunt necesare solutionarii dosarului si sa o anexati cererii.

Iar pentru obtinerea de date de la evidenta populatiei, cititi aici procedura.
http://depabd.mai.gov.ro/furnizari_date.html

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Eu a scris pe 27-04-2020:
la evidenta populatiei nu l-au gasit iar la primaria sectorului unde credem ca ar fi locuit mi-au dat raspuns ca nu sunt eligibil pentru a primi aceste date. Ca sa intelegeti mai bine situatia: ii stim doar numele si ca e mort atat. Notarul a refuzat sa mearga cu dosarul in continuare fara date despre el. Ce ma sfatuiti sa fac. restul actelor sunt complete

Mergeti la sediul primariei pe a carei raza teritoriala a decedat defunctul si formulati in scris o cerere, pentru eliberarea Certificatului de deces.

Atasati cererii dovada calitatii de mostenitor de pe urma verisoarei si alte acte doveditoare din care sa reiasa faptul ca verisoara este fiica defunctului.

De asemenea, este indicat sa opriti si dvs un exemplar al cererii, cu dovada inregistrarii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.