Forum avocaţi > Civil

Problema racordare la utilitati - achizitie imobil nou

10-07-2019

Va scriu, sperand sa obtin un raspuns in urmatoarea problema :

Pe data de 8 Nov 2018 am achizitionat un apartament de 3 camere in sector 1, Bucuresti. Acesta este situat intr-un imobil nou, de 2 etaje, cu 6 apartamente. Toate apartamentele sunt vandute ( cash sau credite bancare )
Dupa achizitie, ca si restul vecinilor am inceput procedurile de mutare a contractelor de utilitati pe numele nostru.
Am intampinat o problema pt contractul de energie electrica si acum va voi detalia in termeni non-tehnici ( dupa cum am inteles eu ):

Inainte de constructia imobilului a fost o casa veche. Aceasta a fost daramata si ridicat blocul.
In curtea blocului exista un panou electric cu contoare individuale pentru fiecare apartament. Ulterior am aflat ca acestea au fost montate de dezvoltator atunci cand a facut apartamentarea, dar nu sunt omologate de Enel.
Exista un contract cu ENEL, pe numele dezvoltatorului persoana fizica. Acesta este un contract pentru utilizatori casnici si nu are contractata putere suficienta astfel incat sa putem sa ne inregistram contracte pentru fiecare apartament.
Practic puterea furnizata este suficienta pentru a alimenta o locuinta ( casa veche, care a fost daramata ) si nu un bloc cu 6 apartamente.

Am intrebat la ENEL care e solutia si au spus ca trebuie sa facem un proiect pentru racordarea la reteaua electrica de distributie. Am primit un aviz tehnic de racordare, o fisa de calcul si o oferta de pret de 10.000 euro
Au spus ca in mod normal dezvoltatorul trebuie sa racordeze imobilul nou contruit la reteaua de energie electrica

Consider ca este un viciu ascuns de care nu stiam la momentul achizitiei . Care este parerea dvs ? Ce sanse avem si daca putem merge mai departe pe calea legala pentru solutionare ?
Impreuna cu restul vecinilor vrem sa gasim o solutie sa notificam oficial dezvoltatorul sa remedieze problema. Totodata vrem sa atragem atentia cumva si notarului impus de vanzator pentru semnarea CVC.

Va multumesc,
Marius Sfintes
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.