Forum avocaţi > Civil

Moștenire cu credite

18-07-2019

Buna ziua, de curând fratele meu a decedat in urma unui tragic accident, am rămas 3 frați , Menționez ca el era necăsătorit , părinții și frății am cedat in favoarea surorii noastre . Vorbesc despre un credit ipotecar prima casa din care sa plătit undeva la 2 ani( din motive sentimentale dorim sa îl preluam fiind o părticică din fratele nostru acolo). Rezumând , am apelat la un notar pentru succesiune și acum primim notificări de la bănci in privința situație financiare a fratelui nostru : Credit ipotecar la OTP unde ni se spune ca nu are asigurate viața ( este posibil?) și un credit personal a care-i suma nu coincide cu contractele pe care le-am găsit noi între actele fratelui nostru. El Sofica și la un fond de pensii privat , e posibil ca acolo sa aibă asigurare de viața ? Întrebările noastre sunt multe și suntem foarte derutați căci durerea este atât de mare : E posibil ipoteca de prima casa fără asigurare viața ? Cum putem afla exact situația lui financiară câta vreme nu ni se dau informații datorită confindetialitatii băncilor ? Menționez ca era angajat in momentul decesului ( accident rutier nu de munca !) Mulțumesc
Răspunde
 18-07-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Greu de crezut ca nu are asigurare de viata la un credit ipotecar.
Trebuie analizate contractele foarte bine si vazute clauzele.
Comunicati in scris bancii/bancilor ca doriti preluarea creditului fratelui decedat, precum si disponibilitatea transferarii contractului de credit pe numele unuia dintre frati.
De asemenea in baza certificatului de mostenitor, bancile ar trebui sa va comunice debitele datorate de fratele decedat, pentru a putea face succesiunea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.