Forum avocaţi > Civil

Succesiune iml

20-07-2019
Vizitator
Am facut succesiunea pe doua immobile dupa decesul mamei. Am mostenit mare parte din casa unde am crescut si Putin mai mult de 25% din casa bunici mele care are 95 de ani ani. Noi a trebuit sa facem succesiunea pt ca am aflat .ca bunica mea sa imprietenit cu o individa care a fost casatorita cu un var de al ei decedat acum si caruia is inmanat actele Casei. Aceasta individa am aflat .ca is facut si programare la iml bunici mele cu deplasare la domiciliu pentru a face testament. Am fost sfatuita legal sa merge sa imo fac acte cat man repede ceea ce am facut cat si domiciliul la bunica mea .ca sa nu se piarda casa. Va for sa imi spuneti daca am casting de cauza si daca casa nu se pierde in situatia excuse acum .ca sunt coprorietar cu bunica si .ca locuiesc in casa. Indifferent de ce face acea individa .sau ce ma sfatuiti sa fac sa nu pierd casa in situatia de fata.
Răspunde
 20-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care bunica dvs are discernamant, acesta poate dispune in timpul vietii de bunurile pe care le detine dupa bunul plac, inclusiv poate instraina cota ce ii revine din imobil. Indicat ar fi sa discutati cu dansa pentru a o convinge sa nu vanda altei persoane, insa nu o puteti obliga, din punct de vedere legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-07-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intrebarea care se pune este daca bunica are sau nu discernamant la varsta aceasta.

Daca are, poate dispune cum vrea de cota sa parte din bun.

Daca nu are, nu va putea dispune sau daca totusi notarul face actele ele vor putea fi constate nule ulterior printr un proces in instanta.

Tot astfel, daca nu are discernamant va trebui sa o puneti sub interdictie cat mai urgent pt a o impiedica astfel sa incheie acte de dispozitie pe bunuri.

Chiar si in situatia in care va putea incheia acte si ele vor fi valabile, va dispune doar de 25% din bun astfel ca la un eventual partaj intre dvs si noii proprietari veti putea solicita atribuirea bunului in totalitate catre dvs (avand oricum o cota de proprietate mai mare, plus semnificatia sentimentala a bunului), platind o sulta pt cei 25%.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.