Forum avocaţi > Civil

Recuperare suma de la executor - expert ?

21-07-2019

Buna ziua ,
Am castigat definitiv marirea salariului cu indicii IPC , institutia a refuzat sa mi mareasca salariul si sa mi dea diferenta cuvenita conform hotararii definitive si am executat silit institutia .
Executorul judecatoresc - prin expertul lor , a interpretat gresit dispozitivul hotararii definitive ( titlul a fost lamurit ultrior ) si , ca urmare a calculat o suma mai mare care mi se cuvenea ; Onorariul executorului ( care este mare din cauza interpretarii gresite a dispozitivului ) a fost luat de catre executor , o data cu executarea silita de la institutie .
Judecatorul a calculat si el diferenta care mi se cuvine si m a obligat definitiv sa restitui ceea ce era calculat in plus de catre executorul judecatoresc - expertul lor ales (ceea ce am si facut ) dar si taxa de timbru si o parte din onorariul - cheltuieli executor judecatoresc ( ceea ce am facut )
Intrebarea mea este : cum sa abordez problema ca sa mi recuperez partea din onorariul executorului judecatoresc pe care am fost obligata de catre judecator sa o restitui eu institutiei chiar daca expertul judecatoresc a luat o .
Sa scriu o adresa catre executorul jud ca sa mi restituie suma .
Sa dau in judecata executorul judecatoresc( el a luat onorariul pt o suma mare calculata gresit si eu am restituit o partte din onorariul incasat de acesta catre institutie )
La ce legi , articole , coduri de procedura sa fac referire ...
Va multumesc mult ,
Astept cu mare interes un raspuns ...
Răspunde
 21-07-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Faceti o solicitare scrisa expertului, prezentand situatia si facand dovada ca ati restituit catre institutie partea din onorariu stabilita in plus si solicitati o rezolvare amabila.

Daca nu se rezolva amiabil nu aveti decat calea unei actiuni in instanta caci aveti nevoie de un titlu executoriu spre a obtine diferenta de la executor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.