|
22-07-2019 |
 | Adrian1967
|
| Buna ziua, Doresc sa cumpar cu credit imobiliar, un apartament. Vanzatorul are contract de vanzare cumparare, intre mama sa si cei doi copii (el si sora sa), dar ea este trecuta cu drept de uzufruct. Vanzatorul (unul din cei doi copii) are imputernicire pentru a vinde acest imobil. In urma vanzarii catre mine, dreptul de uzufruct pe imobil, al mamei vanzatorului, ramane valabil? | |
|
|
|
22-07-2019 |
| Buna ziua, Mai bine nu mai cumparati. Sigur ca ramane valabil. Trebuie sa va vanda si uzufructul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
26-07-2019 |
 | Adrian1967 Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspuns. Un notar din localitate, incerca sa ma convinga ca uzufructul "dispare" de la sine... | |
|
|
|
26-07-2019 |
 | Cristina Vizitator |
| @Adrian1967 - nu pot crede ca un notar poate sa spuna asa ceva. Cand faci afirmatii de genul ar fi bine sa dai si nume, altfel probabil ca "notarul" de care vorbesti e vreun vecin cu liceu :) | |
|
|
|
26-07-2019 |
 | Cristina Vizitator |
| Am auzit de multe persoane care si-ar dori ca uzufructul sa "dispara de la sine", dar nu erau notari, ci persoane interesate sa vanda sau sa cumpere diferite bunuri imobile fara acordul celui care are drept viager sa locuiasca acolo (uzufruct viager). | |
|
|
|
27-07-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Adrian1967 a scris pe 22-07-2019: Buna ziua, Doresc sa cumpar cu credit imobiliar, un apartament. Vanzatorul are contract de vanzare cumparare, intre mama sa si cei doi copii (el si sora sa), dar ea este trecuta cu drept de uzufruct. Vanzatorul (unul din cei doi copii) are imputernicire pentru a vinde acest imobil. In urma vanzarii catre mine, dreptul de uzufruct pe imobil, al mamei vanzatorului, ramane valabil? Dreptul de proprietate are 3 atribute: posesia, folosinta si dispozitia. Dreptul de uzufruct este un dezmembrament al dreptului de proprietate si intruneste 2 din 3 caracteristici: posesia si folosinta. Cea de-a 3-a, dispozitia, o are nudul proprietar. Mama vanzatorului probabil are uzufruct viager, adica pe durata vietii ei. Ceea ce inseamna ca dvs, daca cumparati, deveniti proprietar imediat, insa veti putea intra in posesie abia la moartea uzufructuarei. Imobilele cu uzufruct au pretul mult redus, tocmai pentru ca in caz de achizitie, nudul proprietar nu poate locui in imobil pana ce nu moare uzufructuarul. Deci, daca uzufructuaryul este in varsta si pretul mic, consider ca este o investitie buna. (un imobil cu uzufruct poate fi achizitiona cu 50-75% din valoarea reala a imobilului, in fc. de durata uzufructului) Apoi, daca veti cumpara, chiar si in timpul vietii uzufructuarei, nimic nu va impiedica sa-l vindeti la randul dvs.mai departe. Sau sa negociati mutarea dvs. in imobil imediat, in baza unui contract de comodat. Verificati toate aspectele inainte sa luati o decizie. Daca luati imobilul la jumatate de pret, iar uzufructuara decedeaza in cativa ani, puteti vinde imobilul cu pretul intreg si v-ati dublat capitalul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-03-2023 |
 | Lili Vizitator |
| Buna ziua, am un apartament eu si fratele meu, tatal are dreptul de uzufruct. Apartamentul a fost al tatalui, noi l-am cumparat. Acum fratele si tata vor sa-l vanda. Eu nu vreau.Vor sa ma dea in judecata sa ma oblige sa vand. Spunetzi-mi va rog daca au ei castig de cauza si ce pot face eu? Multumesc anticipat, o zi buna! | |
|
|
|
15-03-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nicio persoana nu poate fi obligata sa ramana in indiviziune, deci daca unul dintre coproprietari doreste partajarea imobilului, poate solicita acest lucru in instanta. In acest caz, imobilul va fi atribuit unuia dintre proprietari, cu obligarea la plata unei sulte catre celalalt proprietar, conform cotei de 1/2 sau va fi vandut, iar banii se vor imparti intre dvs si frate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-03-2023 |
 | Lili Vizitator |
| Va multumesc din suflet pentru raspuns. Deci voi fi obligata sa vand sau sa cumpar partea fratelui, tata nu are dreptul la nimic. Credetzi ca se merita sa ajungem in instanta, se pare ca deja a intentat procesul...O sa fiu obligata sa platesc cheltuieli de judecata? Eu doar am vrut sa fie tata bine la batranete, sa fie in casa lui, nu pe drumuri. Va multumesc! | |
|
|
|
17-03-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cheltuielile se vor imparti intre mostenitori, conform cotelor detinute. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-03-2023 |
 | Iulian Eugen Bitica Vizitator |
| Buna seara as dori si eu cateva informati,am cumparat un teren mai mult de 20 ani duar cu chitanta de mana facuta in primarie cu martori , problema este ca cel care mi la vindut a decedat si nu avea titul de propietate,ce as putea rezolva duar cu chitanta facuta de mana .Va multumesc! | |
|
|
|
19-03-2023 |
| Chitanta de mana este un inceput de dovada scrisa, astfel ca va trebui sa va adresati instantei pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-03-2023 |
 | Iulian Eugen Bitica Vizitator |
| Buna ziua din nou , daca ias da an judecata si nu se prezint ,ce sar putea antampla ? Cum ar anainta cazul ,o zi buna multumesc! | |
|
|
|
21-03-2023 |
| Procesul se poate judeca in lipsa paratului, iar judecatorul va pronunta o hotarare in functie de probele care se vor administra. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |