Sunt intr-o relatie de concubinaj de 15 ani si avem in copil de 14. La inceputul concubinajului (adica la nașterea copilului) am cumparat împreună un teren in val de 40 mii euro, eu 35, partenerul 5, în acte însă jumatate/ jumatate (la insistențele lui ...). Contribuția mea pot sa o dovedesc doar cu faptul că am luat exact in aceeasi perioada un credit de nevoi personale de 40 mii euro. Pe acel teren am construit împreună o casă pentru care am luat cateva credite pe numele meu. Autorizația de construcție și procesul verbal de recepție arată jumătate jumătate. Estimez contribuția mea financiară la peste 90%, partenerul meu avea venituri sporadice pe care le economisea "pentru amândoi". Casa probabil ca ar fi evaluată la cca 200 mii euro. Contribuția mea pot sa o dovedesc cu creditele respective (unele ipotecare, altele de nevoi personale) plus extrase cont care arata: venituri mari, rate plătite, furnizori platiti, etc. Pe de altă parte partenerul meu nu poate demonstra nici macar cei 10% pe care ii estimez eu ca ar putea fi ... in extremis ( aduce in discutie faptul că a supravegheat lucrarile). Casa este mobilată si are toate utilitățile si dotarile. Dacă imi amintesc bine partenerul meu a cumpărat 3 electrocasnice. Parte din achiziții se pot dovedi prin extrase de cont, banuiesc ca daca merg pe fir ajung sibla facturi ... În timpul conviețuirii noastre costurile casei le-am suportat eu, incluzând utilitati, vacante, meditatii, doctori, abonamente clinica privata, bona, menaj, haine, telefoane, abonamente, medicamente toți 3 ... Partenerul meu stangea banii. Pot dovedi la fel, cu extrase de cont, facturi si chitanțe mai greu. Acum cateva luni partenerul meu si-a scos aproape toți banii din banca, am mai pus eu inca pe atat si am cumparat o masina pe numele lui, viramentul bancar fiind facut din contul meu. Acum, nu mai vreau sa continui aceasta relație, motivele sunt multe si extrem de pertinente dar nu cred ca au relevanță. Vreau insa: -casa sa treacă în proprietatea mea si sa ii plătesc soțului meu o sumă rezonabilă cf cu contribuția lui ... -masina sa treacă pe numele meu si sa ii plătesc suma cu care a contribuit el (poate sa dovedească cu extras bancar ca a scos suma respectivă cash in ziua in care eu am depus si facut plata) Problema este că nu e de acord si ma ameninta cu diverse, inclusiv cu faptul că va cere tutela/custodia fiului meu. Ori eu si fiul meu ne tot certăm in ultima vreme pe teme scolare asa ca nu sunt chiar sigura ca m-ar alege pe mine... Acestea fiind spuse, ma poate ajuta cineva cu un sfat? |
|