Forum avocaţi > Civil

Copiii nu vor să facă succesiunea

23-07-2019
Vizitator
Bună ziua! Aș dori o lămurire într-o speță, dacă sunteți amabili.
Bunicul meu a decedat anul trecut (82 ani) . Acesta împreună cu bunica(80 ani), dețin un apartament și o mașină. Au 2 băieți ( tatăl meu și unchiul care nu are copii). La începutul acestui an au făcut succesiunea pentru mașină, ca să o poată vinde,dar pentru apartament, băieții nu mai vor să facă succesiunea. Menționez că ei nu sunt în relații foarte bune cu bunica mea, adică unchiul meu nu se interesează deloc de ea, iar tatăl meu doar o sună la câteva zile și o vizitează rar. Practic ea, la acest moment are sprijin doar din partea nepoților (a mea și a fratelui meu).
Ce aș dori să știu, este dacă, bunica mea poate face ceva cu partea ei, adică cei 50% din apartament, fără să mai facă succesiunea pentru cei 50% ai bunicului? Sau ce se poate face în această situație..? Mulțumesc.
Răspunde
 23-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, bunicii dvs ii revine o cota de 5/8 din imobil. Aceasta poate dispune dupa bunul plac de bunurile pe care le detine, astfel ca poate vinde sau dona cota pe care o detine din imobil, daca nu sufera de vreo afectiune medicala care sa ii afecteze discernamantul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2019
Vizitator
Este în deplinătatea facultăților mintale, chiar ea și-a manifestat intenția de a nu le lăsa nimic băieților din cauza felului în care o tratează. Ne interesează ce act putem face, care să nu poată fi atacat în instanță de către tatăl meu și unchiul.
Răspunde
 24-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In acest caz va trebui sa instraineze cota prin contract de vanzare-cumparare, urmand ca ulterior sa faceti iesirea din indiviziune cu ceilalti proprietari. Ar fi indicat sa obtineti si un certificat medico-legal inainte de incheierea vanzarii, prin care sa demonstrati ca bunica dvs nu sufera de nicio afectiune medicala, care sa ii afecteze discernamantul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alice a scris pe 23-07-2019:
Bună ziua! Aș dori o lămurire într-o speță, dacă sunteți amabili.
Bunicul meu a decedat anul trecut (82 ani) . Acesta împreună cu bunica(80 ani), dețin un apartament și o mașină. Au 2 băieți ( tatăl meu și unchiul care nu are copii). La începutul acestui an au făcut succesiunea pentru mașină, ca să o poată vinde,dar pentru apartament, băieții nu mai vor să facă succesiunea. Menționez că ei nu sunt în relații foarte bune cu bunica mea, adică unchiul meu nu se interesează deloc de ea, iar tatăl meu doar o sună la câteva zile și o vizitează rar. Practic ea, la acest moment are sprijin doar din partea nepoților (a mea și a fratelui meu).
Ce aș dori să știu, este dacă, bunica mea poate face ceva cu partea ei, adică cei 50% din apartament, fără să mai facă succesiunea pentru cei 50% ai bunicului? Sau ce se poate face în această situație..? Mulțumesc.

Ar trebui să faceți mai întâi succesiunea și apoi bunica poate dispune după bunul plac de dreptul său. Vă poate vinde cota sa și apoi cereți ieșirea din indiviziune.
Se poate face și un act de donație. Dacă nu plătiți în realitate prețul vânzarea poate fi anulată ușor. Mai bine întocmiți un contract de rentă viageră. Sunt mai multe variante de lucru.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.