Alice a scris pe 23-07-2019: Bună ziua! Aș dori o lămurire într-o speță, dacă sunteți amabili. Bunicul meu a decedat anul trecut (82 ani) . Acesta împreună cu bunica(80 ani), dețin un apartament și o mașină. Au 2 băieți ( tatăl meu și unchiul care nu are copii). La începutul acestui an au făcut succesiunea pentru mașină, ca să o poată vinde,dar pentru apartament, băieții nu mai vor să facă succesiunea. Menționez că ei nu sunt în relații foarte bune cu bunica mea, adică unchiul meu nu se interesează deloc de ea, iar tatăl meu doar o sună la câteva zile și o vizitează rar. Practic ea, la acest moment are sprijin doar din partea nepoților (a mea și a fratelui meu). Ce aș dori să știu, este dacă, bunica mea poate face ceva cu partea ei, adică cei 50% din apartament, fără să mai facă succesiunea pentru cei 50% ai bunicului? Sau ce se poate face în această situație..? Mulțumesc. Ar trebui să faceți mai întâi succesiunea și apoi bunica poate dispune după bunul plac de dreptul său. Vă poate vinde cota sa și apoi cereți ieșirea din indiviziune. Se poate face și un act de donație. Dacă nu plătiți în realitate prețul vânzarea poate fi anulată ușor. Mai bine întocmiți un contract de rentă viageră. Sunt mai multe variante de lucru. |