Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Nu stiu unde,daca si cum se incadreaza dar as numi-o "escrocherie sentimentala" !

26-07-2019

Pe scurt am cunoscut pe cineva pe un site de socializare. Dupa cateva discutii destul de profunde legate de vietile noastre trecute am hotarat ca merita sa ne cunoastem. Insa, desi din partea mea a existat mereu disponibilitate, din a ei mereu se intampla cate ceva, astfel ca, nu ne puteam vedea. O stiam doar din poze. O fata frumoasa, bruteneta. Insa ne auzeam des la telefon si totul parea ok. Mi-a spus o poveste din care reiesea ca a suferit un accident si mai mereu spunea ca trebuie sa mearga la Bucuresti pentru controale. Stiu ca pare incredibil, dar toata povestea asta a durat 3 ani. Dupa aproximativ 2 ani , am inceput sa ii trimit si bani, in urma unui accident pe care l-a avut cu masina. Faptul ca nu mi-a cerut bani de la inceput m-a facut sa sper ca nu e o escroaca. Apoi au inceput sa tot apara probleme, iar in momentul cand suspiciunile din ce in ce mai evidente s-au adeverit am reusit sa ii dau 11.000 lei. Am vreo sansa sa imi recuperez banii? Am fiecare chitanta pe care am scris la rubrica de "proveninta banilor" imprumut ! Am numele ei pentru ca banii ii trimiteam prin banca si adresa. Daca fac o plangere la politie sa intampla ceva? Ma gandesc ca ea se ocupa cu asta, ca nimeni nu ia vreo masura si ea traieste din asa ceva. In mod normal nu se cade sa ceri banii inapoi unei femei, n-am facut niciodata asa ceva cu fostele mele din viata reala, dar aici consider ca am fost escrocat si mi s-au vandut niste iluzii, ea profitand de bunatatea mea. Mi-a promis o viata de familie si am crezut-o. Vrea ca acei bani recuperati sa ii donez unui camin de copii sau de batrani si ca ea sa nu mai practice meseria asta ! Va multumesc!
Răspunde
 26-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, puteti formula o plangere penala impotriva doamnei respective pentru savarsirea infractiunii de inselaciune sau va puteti adresa instantei civile cu o actiune in pretentii, in termen de 3 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2019
Vizitator
Daca fac o plangere la Politie recupereaza ei sau se ajunge tot la judecata in urma unui dosar penal ?
Răspunde
 26-07-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul unui dosar penal, va puteti constitui parte civila pentru suma de bani cu care ati fost inselat, fara sa fie necesar sa achitati taxa de timbru.
In civil, fara plangere penala, pentru recuperarea banilor Imprumutati, trebuie achitata taxa de timbru.
Cf. OUG 80/2013, ptr.11000 lei o calculati astfel:
c) între 5.001 lei şi 25.000 lei = 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Armand1976 a scris pe 26-07-2019:
Daca fac o plangere la Politie recupereaza ei sau se ajunge tot la judecata in urma unui dosar penal ?
In situatia in care formulati o plangere penala, se va efectua o cercetare in cauza, iar daca vor exista probe suficiente din care sa rezulte vinovatia doamnei, acesta va fi trimisa in judecata. Pentru a va recupera suma de bani trimisa, va trebui sa va constituiti parte civila.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Armand1976 a scris pe 26-07-2019:
Pe scurt am cunoscut pe cineva pe un site de socializare. Dupa cateva discutii destul de profunde legate de vietile noastre trecute am hotarat ca merita sa ne cunoastem. Insa, desi din partea mea a existat mereu disponibilitate, din a ei mereu se intampla cate ceva, astfel ca, nu ne puteam vedea. O stiam doar din poze. O fata frumoasa, bruteneta. Insa ne auzeam des la telefon si totul parea ok. Mi-a spus o poveste din care reiesea ca a suferit un accident si mai mereu spunea ca trebuie sa mearga la Bucuresti pentru controale. Stiu ca pare incredibil, dar toata povestea asta a durat 3 ani. Dupa aproximativ 2 ani , am inceput sa ii trimit si bani, in urma unui accident pe care l-a avut cu masina. Faptul ca nu mi-a cerut bani de la inceput m-a facut sa sper ca nu e o escroaca. Apoi au inceput sa tot apara probleme, iar in momentul cand suspiciunile din ce in ce mai evidente s-au adeverit am reusit sa ii dau 11.000 lei. Am vreo sansa sa imi recuperez banii? Am fiecare chitanta pe care am scris la rubrica de "proveninta banilor" imprumut ! Am numele ei pentru ca banii ii trimiteam prin banca si adresa. Daca fac o plangere la politie sa intampla ceva? Ma gandesc ca ea se ocupa cu asta, ca nimeni nu ia vreo masura si ea traieste din asa ceva. In mod normal nu se cade sa ceri banii inapoi unei femei, n-am facut niciodata asa ceva cu fostele mele din viata reala, dar aici consider ca am fost escrocat si mi s-au vandut niste iluzii, ea profitand de bunatatea mea. Mi-a promis o viata de familie si am crezut-o. Vrea ca acei bani recuperati sa ii donez unui camin de copii sau de batrani si ca ea sa nu mai practice meseria asta ! Va multumesc!

Vă puteți recupera mai repede banii dacă formulați o acțiune civilă pentru restituirea împrumutului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.