Forum avocaţi > Civil

Schimb locuinta ANL

28-07-2019

Buna ziua.In 2017 am primit o garsoniera într-un bloc ANL,ulterior m-am căsătorit și a apărut si un copil in viata noastră spațiul devenind insuficient. Am depus o cerere la primărie pt a mi se acorda posibilitatea de a realiza un schimb cu un alt chiriaș din același bloc ,locuinta cu 2 camere el fiind de acord. Raspunsul primit din partea celor de la primărie a fost negativ deoarece am contract pe o perioadă de 5 ani. Exista vreo posibilitate de a se realiza acest schimb? Multumesc anticipat
Răspunde
 29-07-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, in domeniu se aplica legea speciala.Conform prevederilor din Legea 152/1998, aplicabile in speta, puteti solicita aprobarea pentru efectuarea unui schimb cu un alt chirias abia la expirarea duratei initiale a contractului de inchiriere, adica dupa 5 ani.
Pana la acest moment, nu puteti nici ceda folosinta imobilului, (daca ati decide sa faceti schimbul numai in fapt, fara aprobare) sub sanctiunea rezilierii de drept a contractului.
art.8
(4) Contractele de închiriere se încheie pe o durată de 5 ani de la data repartizării locuinţei şi vor cuprinde clauze referitoare la recalcularea chiriei pentru titularii de contract care au împlinit vârsta de 35 de ani, actualizarea anuală a cuantumului chiriei, în funcţie de coeficientul de ponderare prevăzut la alin. (9), precum şi rata anuală a inflaţiei prevăzută la alin. (11). Nivelul maxim al chiriei nu poate depăşi limitele prevăzute la alin. (91).
(5) După expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an.
(6) La prelungirea contractelor de închiriere, autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi autorităţile administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului, respectiv din domeniul sănătăţii, reevaluează starea civilă a chiriaşilor şi numărul de persoane aflate în întreţinerea lor şi, la solicitarea acestora, pot să realizeze un schimb de locuinţe cu asigurarea exigenţelor minimale prevăzute în anexa nr. 1 la Legea nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Schimbul de locuinţe se realizează doar în cazul imobilelor aflate în exploatare, fiind exceptate locuinţele noi. Unităţile locative supuse schimbului trebuie să facă parte din aceeaşi categorie de locuinţe construite de A.N.L., iar schimbul reprezintă o convenţie/un acord între doi chiriaşi.
Autorităţile administraţiei publice locale/ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi/sau centrale pot dispune, cu respectarea prevederilor Legii nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, schimbarea locuinţei atribuite unui chiriaş cu o altă locuinţă vacantă de aceeaşi categorie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2021
Vizitator
Buna ziua,daca eu o am pe mama in intretinere si a vandut casa pot solicita un schimb de locuinta anl la un numar mai mare de csmere?Multumesc.
Răspunde
 13-10-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, da.
Insa textul de lege nu instituie vreo obligatie ptr. administratorul locuintelor ANL sa dea curs cererii dvs. { "pot dispune schimbarea locuintei"}

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2023
Vizitator
Buna ziua am primit locuinta in sec 6 in calea giulesti iar eu pot face schimb de locuinta sociala.
finca este foarte de parte unde muncesc . cei de la primaria sec 1 . mia dat garsoniera tocmai in sec 6 iar eu muncesc in sec 2 . ce pot sa fac ? sau pot sa cer audienta pentru ca eu sa obtin de la primarie mai aproape de munca ?
Răspunde
 14-11-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, incercati sa intrati in audienta, insa nu va faceti mari sperante.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.