Forum avocaţi > Civil

Fond funciar

19-08-2019
Vizitator
mostenitoarea unui frate de al meu contesta titlul de proprietate pe care suntem amndoi trecuti si cere sa ramana doar taica-sau[decedat] e posibil dupa 25 ani? pe motiv ca eu n-am avut cerere de reconstituire dupa legea 18, binenteles ca eu nu-mi amintesc cum s-au facut restituirile,fratele n-a contestat situatia.ce ziceti? multumesc.
Răspunde
 20-08-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
buna ziua, daca defunctul traia cand s-au facut cererile de reconstituire si el facuse cererea de reconstituire, atunci este in regula.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2019
Vizitator
reoet nu va suparati.au fost doi frati pe un titlu de proprietate s-au inteles fb 25 ani,unul a decedat in 2011 fiica lui contesta prezenta celuilalt frate pe titlu pe motiv ca ala n-a facut cerere,se poate daca fratii s-au inteles,pot altii sa nu fie de acord cu asta?nu stiu cum s-au elib. titlurile si de ce celalt frate n-are cerere si totusi a primit terenurile resp,multumesc.pot invoca vreo lege sau ...nu stiu ce?specific cel in viata stapineste casa de pe terenul resp.
Răspunde
 20-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca nu ma insel, v-am raspuns deja (ati postat aceeasi intrebare zilele trecute). V-am pus si practica instantei. Este indreptatit la reconstituirea dreptului de proprietate persoana care a facut cerere, nu toti succesibilii care ar fi fost indreptatiti, insa nu au depus cerere.
Pentru imobilul construit pe terenul pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate se aplica alte reguli, in functie de cine si cand a construit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2019
Vizitator
casa a fost reconstruita si gestionata [si dupa decesul fratelui de pe titlu comun] de fratele care ramane innafara Titlului.N-am aflat pina acuma ce s-a intamplat cu acea cerere de reconstituir a propr.de ce n-a fost inregistrata,era un lucru simplu,mai intreb odata cum se poate repara greseala cuiva,nu stim a cui?Succesiunea nu s-a dezbatut dupa parinti.daca comisia resp, n-a primit cerere de ce au fost trecuti amandoi pe titlu? enigme cu final tragic lipsa cererii= DEZMOSTENIRE.NU SE POATE!multumesc
Răspunde
 24-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In primul rand, actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informaţii de interes public şi sunt deschise liberului acces al cetăţenilor. Asigurarea accesului la aceste informaţii de interes public se face în condiţiile şi potrivit procedurii prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Cu alte cuvinte, daca aveti dubii asupra procedurii emiterii titlului, va puteti adresa institutiei care a eliberat titlul de proprietate sa va comunice in baza carei cereri a stabilit drepturile.
Apoi, pentru ca abia acum va referiti si la casa care a facut parte din patrimoniul succesoral, aceasta nu face obiectul legii 18, ci doar terenul.
Conform DL 42/1990 Art. 8 - Terenul aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, în zonele cooperativizate, constituie proprietatea particulară a deţinătorilor; acestea pot fi înstrăinate şi lăsate moştenire.
Terenul prevăzut la alin. 1, împreună cu lotul care poate fi atribuit în folosinţă membrului cooperator, potrivit prevederilor art. 4, nu poate depăşi suprafaţa de 6.000 metri pătraţi pentru deţinătorul casei de locuit.

De altfel, si legea 18 spune:

Art. 23 - (1) Sunt şi rămân în proprietatea privată a cooperatorilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora, indiferent de ocupaţia sau domiciliul lor, terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, determinate potrivit art. 8 din Decretul-lege nr. 42/1990 privind unele măsuri pentru stimularea ţărănimii.

Daca insa nu a fost o zona cooperativizata:
În cazul terenurilor aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi a curţii şi grădinii din jurul acestora, care nu au fost cooperativizate, deţinătorii sau moştenitorii acestora pot solicita comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate în condiţiile prezentei legi, astfel:
a) dacă solicitanţii figurează în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale;
b) dacă terenul este în proprietatea statului român şi persoanele solicitante au calitatea de proprietari ai construcţiilor de pe terenurile care fac obiectul prezentei legi;
c) nu fac obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane.

Dvs. stiti care a fost situatiasi ce terenuri apar pe titlul de proprietate.

Cert este ca dvs. nu ati oferit toate informatiile de la inceput si ne-am straduit sa va raspundem fara sa avem toate datele relevante.
Cel mai bine pentru dvs. ar fi sa aratati cuiva toate hartiile si sa ii povestiti pe larg speta, sa va poata ajuta in cunostinta de cauza.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-08-2019
Vizitator
scuze,intreb aici ptr ca nu-mi permit sa platesc un avocat si de multe ori am fot consiliata f corect.multumesc repet e vb de mostenitori dupa parintii nostr care au avut terenuri inainte de CAP,iar legea 18 le-a dat posibilitatea sa-si revendice terenuri.unul dintre frati a depus cerere celalt nu,deoarece la comisie i s-a cerut o declaratie sa fie pus pe titlu balaturi de sora lui fiind suprafete mici inclusiv terenul de sub casa,totul a fost bine 25 ani,dupa decesul fratelui fiica lui contesta titlul si cere sa fie scoasa sora tatalui de pe titlu sa ramana doar ea pe toata suprafata,acuma suntem in judecata.intreb daca cei doi frati s-au inteles intre ei fara probleme,poate fiica sa sa conteste titltul de pr,are castig de cauza,nu poate sora mostenitoare inca in viata sa faca nimic,e dezmostenita prin acest act?eu asa inteleg,Legea 18-cea mai proasta lege de dupa 1989,scuze,multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.