Iuliana a scris pe 19-08-2019: Fratele meu a decedat acum 10 ani. Nu are copii, iar eu am renuntat la partea mea de mostenire in favoarea sotiei lui. Ea nu si-a trecut insa in certificatul de mostenitor si dreptul de concesiune de 1/4 pentru locul de veci unde este inmormantat tatal meu. Eu mai pot face acum succesiune pentru aceasta cota? Multumesc frumos. Dvs, ca renuntator, nu. Insa pentru a nu pierde concesiunea pe locul de veci, este necesara obtinerea unui certificat suplimentar de mostenitor pentru acceptantul mostenirii. Așa cum este reglementat dreptul de concesiune asupra locurilor de înmormântare, acesta apare ca un drept de folosință special care se poate transmite prin acte de dispozitie între vii (însă numai prin donație) și prin acte pentru cauză de moarte. Dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor numai dupa dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor. Se depune cerere la Administratia cimitirului, se elibereaza o adeverinta ( de valoare) cu datele de identificare ale locului de veci respectiv ( date pe care le aveti in actul de atribuire in folosinta si in autorizatia de constructie- daca exista ), iar in termen de 30 de zile de la eliberarea adeverintei trebuie dezbatuta succesiunea (in cazul dvs, suplimentara) |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|