Forum avocaţi > Civil

:caut un avocat foarte bun in arad

20-08-2019
Vizitator
Buna ziua mă numesc Dilinca margareta și am un caz foarte greu cu dosar 11836/552919 este cod penal 233 și 234 fiul meu este minor și are al doilea mandat de arestare preventiva fara a fi pus la arest la domiciliu prima abatere la acest caz nu a fost violente , a fost o datorie între amici întâmplarea a fost pe timp de noapte și au fost 5 persoane 2 majori și 3 minori întrebarea mea este dece nu se acordă cererea de punere în libertate după 60 de zile sa depus o declarație că pârâtul își retrage plângerea și totuși nu au fost lăsați nici măcar minori în arest la domiciliu ..... De ce ?
Răspunde
 20-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, talhania calificata presupune prin definitie violenta si un element circumstantial agravant, iar in cazul descris de dvs., in plus, chiar doua circumstante agravante (minor cu major si 3 sau mai multe persoane impreuna), iar pedeapsa merge pana la 10 ani. Daca a fost cineva si vatamat corporal, pedeapsa este pana la 12 ani.
Talhania nu este urmarita la plangere prealabila, deci nu are relevanta daca partea vatamata si-a retras plangerea. Dosarul continua.
Arestarea preventiva se dispune daca sunt savarsite infractiuni de pericol sau daca sunt indeplinite anumite conditii ori pedeapsa prevazute de lege este mai mare de 5 ani. In mod cert instanta a analizat situatia si se pare ca este extrem de grava daca si minorii au primit arest preventiv. Prelungirea a fost solicitata de procuror, iar instanta a fost de acord datorita circumstantelor cauzei. Cu alte cuvinte, nu prea aveti ce mai face.
La final, daca spuneti ca este la prima abatere, dar raportat la gravitatea faptei, instanta ii va stabili probabil masura educativa a internarii intr-un centru educativ intre 1 si 3 ani sau chiar intr-un centru de detentie intre 2 la 5 ani.
Pentru un avocat penalist inscris in Baroul Arad va puteti interesa direct la barou.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mya Miutza a scris pe 20-08-2019:
Buna ziua mă numesc Dilinca margareta și am un caz foarte greu cu dosar 11836/552919 este cod penal 233 și 234 fiul meu este minor și are al doilea mandat de arestare preventiva fara a fi pus la arest la domiciliu prima abatere la acest caz nu a fost violente , a fost o datorie între amici întâmplarea a fost pe timp de noapte și au fost 5 persoane 2 majori și 3 minori întrebarea mea este dece nu se acordă cererea de punere în libertate după 60 de zile sa depus o declarație că pârâtul își retrage plângerea și totuși nu au fost lăsați nici măcar minori în arest la domiciliu ..... De ce ?
Infractiunile cu violenta, cum este considerata si infractiunea de talharie, savarsita de mai multe persoane, prezinta un grad ridicat de pericol concret pentru ordinea publica, motiv pentru care se dispun masuri restrictive de libertate pe parcursul cercetarilor. In cazul infractiunii de talharie nu exista posibilitatea impacarii partilor pentru inlaturarea raspunderii penale, insa zilele de arest la domiciliu se vor scade din pedeapsa finala pe care fiul dvs o va avea de executat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.