art 451 cod procedura civila Cheltuielile de judecată constau în taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar, onorariile avocaţilor, ale experţilor şi ale specialiştilor numiţi, sumele cuvenite martorilor pentru deplasare şi pierderile cauzate de necesitatea prezenţei la proces, cheltuielile de transport şi, dacă este cazul, de cazare, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a procesului "Pot deconta si bilete de trasport/factura de benzina? " Da. "Am fost in consultanta la avocat de cateva ori, dar nu am toate chitantele, iar la una o am doar in copie, este in regula sa prezint si copii?" Vi se vor admite cheltuielile dovedite cu acte; preferabil originale (majoritatea instantelor); puteti incerca si cu o copie, conform cu originalul, si sa explicati de ce nu aveti originalul. " La fel, am ratacit contractele de asistenta juridica; acestea sunt obligatorii...?" Nu , nu sunt obligatorii, insa daca doriti sa aratati ca exista o legatura intre dosar, consultanta obtinuta si chitante, ar fi bine sa le prezentati, in copie, conform cu originalul; contractele care va lipsesc, solicitati-le avocatului. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|