Forum avocaţi > Civil

Acte de proprietate care lipsesc

30-08-2019

Buna ziua

Nu gasim acte de mostenire pe pamantul agricol ramas de la bunici. Nu stim sigur daca ei au facut succesiune dupa parintii lor. Am cautat acte de proprietate si la arhivele nationale si judetene, primaria nu le are.

ce sfat ne-ati da va rog?
va multumesc
Emilia
Răspunde
 30-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu inteleg speta. Aveti pamantul, stiti unde este localizat, cine sunt vecinii,il lucrati, platiti impozit insa nu aveti actele de proprietate?
Ori presupuneti ca bunicii ar fi avut ceva pamant si cautati actele de proprietate ca sa vedeti cat si unde?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2019
Vizitator
Salut Marina

Multumesc pt raspunsul tau. Bunicii au avut pamantul dinainte de 1950, de fapt, a venit de la strabunicul meu dupa 1918, 6ha. Ei l-au muncit pana in jur de anii 2015 si apoi nu l-au mai putut munci. Stim exact unde e pamantul. Mama spune ca s-a facut o succesiune dupa ce strabunicii au murit dar nu gasim actele.

Dupa revolutia din 1998, stiu ca primariile ar fi trebuit sa ii faca bunicului act de proprietate, insa primarul de atunci a spus ca nu a vrut sa ii treaca bunicului tot pamantul si i-au trecut numai jumatate. El a incercat de multe ori sa recupereze pamantul insa a fost ignorat.

Cum numai jumatate din pamant a fost trecut, noi am platit impozite si taxe doar pe acel pamant de 3h.
Răspunde
 31-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Arhivele create de fostele notariate de stat au fost preluate de catre Camerele notarilor publici din cadrul Uniunii Nationale a Notarilor din Romania.

Va adresati cu cerere Camerei Notarilor Publici din localitatea in care au locuit strabunicii dvs (loc in care isi aminteste mama dvs. ca s-ar fi dezbatut succesiunea) ca sa primiti duplicate. Aveti nevoie de numele defunctilor, anul decesului, anul aproximativ al dezbaterii succesiunii.

Daca terenul vizat spre revendicare este situat intr-o zona in care exista carte funciara (de exemplu, Ardeal, Banat, Bucovina, adica zone ale fostului imperiu habsburgic) se poate spune ca sunteti norocoasa ptr ca puteti gasi referinte si de la 1880; va adresati Cartii Funciare ca sa obtineti un istoric de carte funciara pentru terenurile respective.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2019
Vizitator
Salut,

Multumesc mult pt raspuns. Nu stim daca ar fi fost facuta o succesiune dupa strabunici dar vom incerca.

Pamantul si noi suntem in Mehedinti, deci nu stiu despre cartea funciara dar vom incerca si te voi tine la current.

multumesc foarte mult,

Emilia
Răspunde
 01-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Caraş-Severin în totalitate si zona Orşovei din judeţul Mehedinţi au facut parte din Banatul istoric.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2019
Vizitator
Da, stiam de Orsova. Noi suntem la vreo 50km de ei, intr-un sat, Zegaia. Vom vedea, ai fost de mare ajutor Marina, multumesc :)
Răspunde
 01-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cu placere

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2019
Vizitator
Salut Marina

Sper ca esti bine, am zis ca te tin la current :)

Mama a vorbit cu cei de la cadastru(pt cartea funciara) pe care nu o au pt noi. Dar ei au sfatuit-o pe mama sa faca taxa de succesiune dupa bunici pt casa si pamantul inregistrat pana acum.

Pt pamantul pe care nu avem acte, ei vor merge cu mama si mama le va arata pt masuratori unde e pamantul si ei ii vor elibera mamei un certificate de identificare ca mostenitor.

Mi se pare un pic ciudat, oricine ar putea sa mearga sa spuna ca e pamantul lor si cei de la cadastru vor elibera certificatul acesta? Nu le-ar trebui ceva acte, dovezi sa vada ca pamantul acesta e al nostru? Si de asemenea, pamantul acesta nu va trebui trecut prin taxa de succesiune?

Am contactat si pe cei de la uniunea notarilor cum m-ai sfatuit tu. Dar luand in vedere ce am spus mai sus, probabil nu mai e nevoie de ei daca cei de la cadastru s-au oferit sa ne ofere ei certificatul de identificare pe pamantul care lipseste?

Multumesc mult iarasi,
Emilia
Răspunde
 05-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie vazut neaparat si ce se poate obtine de la uniunea notarilor. Daca s-a dezbatut succesiunea dupa strabunici si gasesc actele, problema e rezolvata. In plus, stiti exact cat pamant aveti, unde e pozitionat, si slujba notarului care va face succesiunea acum dupa bunici e mai usoara si rapida.

Pentru pamantul pe care l-ati muncit, dar nu apare in acte (titlul de proprietate) faceti masuratorilor si cadastrul asa cum v-au spus.
Daca nimeni nu a intrat peste voi pana acum, si nu a incercat sa vi-l ia, inseamna ca nu-l revendica nimeni. Oamenii de la tara stiu de regula carei familii apartine un pamant. Si, da, veti declara la succesiune, in baza masuratorilor si acest pamant ca sa obtineti certificatul de mostenitor. Ei va fac doar masuratorilor cadastrale. Certificatul de mostenitor se inscrie in cartea funciara.

Daca cineva, ulterior, va avea ceva de zis, va putea ataca certificatul in instanta si sa ceara anularea lui. Insa, daca pana acum nimeni nu a vrut sa planteze pe acel pamant nicio zambila, e putin probabil sa va mai deranjeze vreodata. Apoi, il declarati si la fisc, sa platiti impozit pe el.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2019
Vizitator
Multumesc Marina, asa am crezut si eu. Mai intai masuratorile la cadastru si apoi declarat si pamantul acesta la taxa de succesiune.

Si voi continua si cu cei de la uniunea notarilor.

Sper sa mearga bine, sa vedem :)
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
am o intrebare si va multumesc anticipat pt.intelegere!?ce alta modalitate de a face act de proprietate asupra unui imobil ,exista?tin sa precizez ca avem toate actele cu exceptia adeverintei de la asociatia de proprietary si asta pentru ca refuza sa ne o dea.asociatia este data in judecata si a fost constituita pe criterii politice!o alta modalitate care sa nu necesite adev.aceasta nu mai exista?
Răspunde
 09-09-2019
Vizitator
am o intrebare si va multumesc anticipat pt.intelegere!?ce alta modalitate de a face act de proprietate asupra unui imobil ,exista?tin sa precizez ca avem toate actele cu exceptia adeverintei de la asociatia de proprietary si asta pentru ca refuza sa ne o dea.asociatia este data in judecata si a fost constituita pe criterii politice!o alta modalitate care sa nu necesite adev.aceasta nu mai exista?
Răspunde
 09-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vreti sa spuneti ca nu puteti incheia la notar contractul de vanzare cumparare pentru ca nu aveti adeverinta de la asociatia de proprietari cum ca contributiile sunt achitate?
Incheiati promisiunea bilaterala la notar, notati-o in CF. Si Puteti formula o actiune prin care sa obligati asociatia sa emita adeverinta sub sanctiunea platii unor penalitati pe fiecare zi de intarziere.
Notificati-o intai, dar official, prin executor, in care ii cereti sa va emita adeverinta, in caz contrar va veti adresa instantei si cu soliictarea de daune.
Ori vorbiti cu notarul cum ar putea inlocui aceasta adeverinta cu niste declaratii pe proprie raspundere ale vanzatorului inserate in contract.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.