Forum avocaţi > Civil

Certificat de mostenitor

09-09-2019
Vizitator
de doua luni am aaflat despre un certificat de mostenitor emis de notar, in care trei frati sunt declarati renuntatori si doar unul care a deschis succesiunea este singurul mostenitor in cat timp putem cere anularea acestui act despre care n-am stiut pina acuma si nici n-a fost revendicat de 28 ani,cel care s-a dat mostenitor este decedat din 2017 dar are copii si nu se stie ce vor face. multumesc.
Răspunde
 09-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Conform legii, cererea in anularea certificatului de mostenitor este imprescriptibila, adica o puteti face cand o doriti (va adresati instantei)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2019
Vizitator
va rog sa-mi trimiteti un model de cerere in anulare a certif de mostenitor la notar,emis in 1991.multumesc
Răspunde
 10-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul(a) domiciliat(ă) în_, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a)_, domiciliat(ă) în_, pentru

ANULAREA CERTIFICATULUI DE MOŞTENITOR

nr._, din_, eliberat de notarul public_, pentru că ......

Cer obligarea părâtului(ei) la plata cheltuielilor de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele acţiunii:

în fapt, la data de_, a decedat_, cu ultimul domiciliu în_, ca moştenitori rămânând_, iar masa succesorală este alcătuită din următoarele bunuri:_......

Notarul public_, unde s-a deschis şi s-a dezbătut succesiunea, a eliberat certificatul de moştenitor a cărui anulare o cer, pentru că_.......

În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 88 alin. 1 din Legea nr. 36/1995.

Dovada acţiunii o fac cu interogatoriul pârătului(ei), acte şi martorii:

Depun acţiunea în dublu exemplar, pentru a se comunica părătului(ei), chitanţa de plata taxei de timbru în valoare de_lei
Data depunerii__

Semnătura_

DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-09-2019
Vizitator
daca fiul care a primit certificat de mostenitor a decedat eu pe cine chem in judecata pentru anularea acestui certificat,pe fii lui?ptr.ca acel certificat poate avea efecte asupra fiilor lui,pina acuma n-a fost scos,n-a fost revendicat,stiind ca e obtinut fals prin declaratii false.multumesc
Răspunde
 10-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, pe succesorii legali.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.