|
13-09-2019 |
 | Rocky999
|
| Buna ziua! Am cumparat un teren acum 1 an, am citit foarte bine tot ce era scris in el, am semnat, contractul a fost autentificat, terenul a fost intabulat, totul ok. Azi cand am vrut sa fac niste copii dupa Contractul VC, am vazut ca este o pagina lipsa chiar dupa pagina unde a trebuit sa semnam. Pe AnteContract , pagina cu "Incheierea de Autentificare" nu are numar, dar cea de pe actul de VC are numar. Nici nu mi-a trecut prin minte anul trecut sa verific si numarul paginii al Incheierii de Autentificare. Ma gandesc ca din cauza Word-ului cel care a redactat actul (a trebuit sa mai adaugam inca un paragraf in contract chiar inainte sa semnam), si s-a creat o pagina goala, si de asta a aparut aceasta mica greseala. Am fost astazi la notarul unde am facut actul, dar a spus ca nu este nici o problema, contractul este ok chiar daca are acea greseala pentru ca are cate 2 stampile pe toate foile intre ele, iar pagina unde a fost semnat de cumparatori/vanzatori este pagina cu nr 3. Ce imi sugerati? O sa am pe viitor probleme? Sa merg iar si sa insist sa corecteze? Aveti atasat poza. Toate paginile sunt doar Fata, verso e gol. Pe verso sunt goale, cu o stampila "Aceasta parte ramane goala". Deci ar fi 4 Foi, doar Fata, dar cea de Incheiere de Autentificare are nr 5. Multumesc! Paginile 1, 2, 3. https://drive.google.com/file/d/1IfFfDGrLxGJ4l2xFfjxmLGGGZeFC_QAT/view?usp=sharing Pagina 5 https://drive.google.com/open?id=1bAW8U49aXTM13C-bV3nQWrZfvtuPWcRO | |
|
|
|
13-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In mod normal, nu ar fi nicio problema. Oricarui om rational ii este clar ca este vorba de o infima eroare de tehnoredactare care nu are cum sa impieteze asupra valorii juridice a contractului. Insa traim intr-o tara in plin proces de disolutie, in care apar probleme artificiale care ostenesc creierul din te miri ce. Eu v-as recomanda, pentru linistea dvs. sufleteasca, sa-i solicitati notarului sa faca o incheiere de indreptare eroare materiala si sa numeroteze corespunzator contractul. Nu trebuie sa va ceara bani ptr asa ceva, ptr ca e greseala lui. Daca ar fi existat si pagina 4, alba in totalitate, era mai ok. Insa, de la 3 se sare la 5. Mai sanatos sa aveti incheierea de rectificare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-09-2019 |
 | Rocky999
|
| Buna seara! Multumesc de raspuns! Ce ar trebui sa fie scris pe acea Incheiere de Rectificare? Nu de alta, dar chiar nu as vrea sa ma trezesc cu alte suprize, mult mai placute :D | |
|
|
|
13-09-2019 |
|
| Simplu: s-a constatat ulterior ca la tehnoredactare s-a produs o eroare, pagina 4 fiind numerotata 5,in fapt contractul avand numai 4 pagini, de la 1-4, pagina cu incheierea de autentificare fiind 4, nu 5. Ceva de genul acesta; stie notarul. Incheierea se anexeaza la fiecare exemplar al contractului. Va spun de acum ca il va irita solicitarea dvs, ptr. ca il puneti la o munca pe care nu o considera necesara. Insa, nu uitati ca este dreptul dvs. si greseala lui. Si poate bombani, daca doreste, dar trebuie sa o faca. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-09-2019 |
 | Rocky999
|
| Am inteles. Trebuie sa fie prezenti si Vanzatorii? Sau se poate face doar cu Cumparatorii ( eu si prietena mea) ? Nu de alta, dar eu sunt din Iasi, iar Vanzatorii sunt din Bucuresti si au fost reprezentati prin mandatar, fratele dansilor. | |
|
|
|
14-09-2019 |
|
| Puteti sa trimiteti solicitarea pe fax sau mail; incheierea se face din oficiu si se comunica; deci, nu trebuie sa fiti prezenti niciunul | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-09-2019 |
 | Rocky999
|
| Ok. Multumesc tare mult de informatii! O sa revin cu ce am rezolvat. Pe viitor, o sa imi iau o echipa de juristi, una de chimiști sa verifice sa fie hartia de la imprimanta din acceasi fabrica, tușul din aceeasi impimanta, acelasi Font, etc :)))) Imi sta pe creier de cand am aflat de greseala asta, mie ciuda ca am fost maxim de atent cand am semnat contractul, si PAC, a aparut pagina cu nr 5 de nicaieri.. De ce tie frica, de aia nu scapi. :))) | |
|
|
|
17-09-2019 |
| E o simplă eroare materială. Mergeți la notarul care a instrumentat vânzarea și solicitați rectificarea actului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
18-09-2019 |
 | Rocky999
|
| Gata, s.a rezolvat. S-a facut o incheiere de rectificare in care este mentionat: "Dispune: Rectificarea contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr xxxx/ 2018 la Biroul Notarial Public xxxxxxx, cu sediul in xxxxx, in sensul că ultima pagina, cea cu încheierea de autentificare, este numerotata cu nr 4, in loc de numarul 5, cum in mod gresit s-a numerotat. Celelalte mentiuni ale contractului de vanzare cumparare raman nemodificate." Nu mi-au luat bani pentru rectificare. Va multumesc tare mult de ajutor/sfaturi. :) | |
|
|
|
18-09-2019 |
|
| Cu placere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |