Din pacate, nu este prescris dreptul de a cere executarea silita a cheltuielilor de judecata.( 3 ani) Nu am prea multe lucruri incurajatoare sa va spun. Ar fi trebuit sa cereti creditorului sa platiti esalonat, si sa nu se ajunga la executare silita. Acum vi se va cere de catre executor prin incheiere sa achitati si cheltuielile de executare silita (onorariul executorului judecatoresc, onorariul avocatului), in afara celor produse de contestatia la executare. Eventual, daca acestea vi se par exagerat de mari, atacati si incheierea aceasta si solicitati reducerea onorariilor in contestatia la executare. Apoi, suspendarea executarii se face doar cu cautiune, si nu are legatura cu suspendarea judecatii. Ar fi alti bani aruncati. Nu am idei cu care sa va ajut. De oprit tavalugul, nu prea mai aveti cum. Daca nu va mai prezentati, si nu mai achitati nimic, se va respinge contestatia ca netimbrata. Se poate spune ca ati salvat banii de taxa de timbru. Dar deja debitul dvs. e mai mare decat valoarea initiala a cheltuielilor de judecata, fiind sporita cu cheltuielile din dosarul executorului. Daca rezistati inca 3 ani de zile fara conturi bancare si nu aveti salariu ca sa fie poprit ori alte bunuri mobile sau imobile care sa fie executate abia atunci ar merita sa renuntati. Altfel, v-as sugera sa cereti executorului o esalonare de plata. Stiu, imi pare rau, raspunsul meu nu va ajuta cu nimic. Totusi, spuneti-mi, va rog, ce ati vrut sa spuneti cu "in recursul pe care l-am facut am pierdut ca era perimat"? Ce ati atacat? |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|