Forum avocaţi > Civil

Contestatie cheltuieli de judecata

17-09-2019
Vizitator
Sunt executata silit pentru niste cheltuieli de judecata. Am facut recurs dar a fost declarat perimat. Acum contest aceste cheltuieli de judecata pe temeiul ca cererea de executare este formulata de catre o persoana care nu are calitate de reprezentant al asociatiei de proprietari intrucat nu au fost indeplinite conditiile legale cerute la alegerea lui ca presedinte.
Mi s-a spus ca nu am sanse sa castig cand contest cheltuieli de judecata.
Asa este? Ce m-ar putea salva, va rog?
Multumesc.
Răspunde
 17-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cand s-a obtinut sentinta judecatoreasca care a stabilit cheltuielile de judecata si cand a fost pusa in executare?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-09-2019
Vizitator
Buna seara si multumesc mult.
Sentinta 13.12.2016 si a fost pusa in executare in luna august 2019. Dar in recursul pe care l-am facut am pierdut ca era perimat.
Nu e prescris... Nu?
Nu am cum sa scap de ele?
Răspunde
 17-09-2019
Vizitator
Atunci mai bine sa stau in banca mea si sa nu mai platesc taxa de timbru ca oricum o sa pierd? Judecatorul a cerut sa platesc cheltuieli copiere dosar executor sub sanctiunea Suspendarii cauzei. Ce inseamna in acest caz suspendare cauzei? Ca executarea continua? Daca renunt la judecata, o sa ma puna sa le platesc onorariul de avocat care le-a facut intampinarea si executarea va continua. Supriza lor este ca eu nu am nici un ban in conturi bancare. Nu stiu ce pot face... As vrea sa opresc asta.

Multumesc foarte mult.
Răspunde
 17-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, nu este prescris dreptul de a cere executarea silita a cheltuielilor de judecata.( 3 ani)

Nu am prea multe lucruri incurajatoare sa va spun. Ar fi trebuit sa cereti creditorului sa platiti esalonat, si sa nu se ajunga la executare silita.

Acum vi se va cere de catre executor prin incheiere sa achitati si cheltuielile de executare silita (onorariul executorului judecatoresc, onorariul avocatului), in afara celor produse de contestatia la executare.

Eventual, daca acestea vi se par exagerat de mari, atacati si incheierea aceasta si solicitati reducerea onorariilor in contestatia la executare.

Apoi, suspendarea executarii se face doar cu cautiune, si nu are legatura cu suspendarea judecatii. Ar fi alti bani aruncati.

Nu am idei cu care sa va ajut.
De oprit tavalugul, nu prea mai aveti cum. Daca nu va mai prezentati, si nu mai achitati nimic, se va respinge contestatia ca netimbrata. Se poate spune ca ati salvat banii de taxa de timbru.

Dar deja debitul dvs. e mai mare decat valoarea initiala a cheltuielilor de judecata, fiind sporita cu cheltuielile din dosarul executorului.

Daca rezistati inca 3 ani de zile fara conturi bancare si nu aveti salariu ca sa fie poprit ori alte bunuri mobile sau imobile care sa fie executate abia atunci ar merita sa renuntati.

Altfel, v-as sugera sa cereti executorului o esalonare de plata.

Stiu, imi pare rau, raspunsul meu nu va ajuta cu nimic.

Totusi, spuneti-mi, va rog, ce ati vrut sa spuneti cu "in recursul pe care l-am facut am pierdut ca era perimat"? Ce ati atacat?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2019
Vizitator
Buna dimineata!

Multumesc foarte foarte mult pentru ajutor.
Am atacat prin apel care a fost declarat perimat prin decizia primei instante.
Ce ar putea ei sa ia ar fi bunurile din casa, mobile, covoare, vechi sunt. Hainele mele si parfumurile, lenjeria de pat banuiesc ca nu le pot lua. Sunt interesati executorii sa vanda mobilele mele?

Multumesc.
Răspunde
 18-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu, doamna, nu se incurca cu asa ceva, daca nu mai au valoare economica.
Daca ar fi vorba de mobila stil, valoroasa, de tablouri de colectie, bijuterii, atunci ar incerca sa execute aceste bunuri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.