Forum avocaţi > Civil

Termen constatre nulitate acte de executare

18-09-2019
Vizitator
Buna seara. Am aflat azi ca exista o executare silita pe numele meu din 2017, cu poprire pe conturi. Nu am primit actele desi cica mi le-au lasat in posta si nu am aflat de ea pentru ca nu mai lucrez cu conturi pe persoana fizica, contul personal nu-l mai folosisem din 2016. Studiind actele am constatat ca executarea silita a fost demarata fara somatie si din cate am inteles este motiv de contestatie. Ba mai mult contractul de credit depus la executor este emis online in 08.2015 dar are atasat semnatura electronica extinsa cu data de 03.2017, iar certificatu fizic digital depus este valabil pentru perioada 02.12.2015 - 01.12.2016, deci dupa 4 luni de la incheierea creditului. Consider ca acest contract este este nul lipsit de efecte juridice , pentru ca nu poti postdata un contract. . Intrebare: daca introduc acum contestatie pot invoca nelegalitatea executarii de catre BEJ ca urmare a neemiterii somatiei sau pot face doar contestatie la titlu?
Răspunde
 19-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru a avea certitudine, ar trebuie sa va prezentati la executor si sa-i solicitati sa vedeti dosarul de executare deschis pe numele dvs. Este dreptul dvs. ca debitor. Puteti cere si copii dupa dosarul integral.
Astfel, veti avea imaginea completa a situatiei: veti sti daca vi s-au comunicat actele, cand, daca exista somatie sau nu. Abia apoi, sa va stabiliti strategia, ca sa nu pierdeti bani degeaba cu taxa de timbru.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2019
Vizitator
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Am obtinut o copie dosar, de aceea zic ca nu exista somatie, mai aleas ca pe instiintarile emise de executor scrie clar instiintare fara somatie. Se pare ca exista un proces verbal de lasare acte in posta, dar eu nu am primit acele acte. Insa este normal ca contractul sa fie semnat online in august 2015, sa aiba aplicata semnatura electronica cu data de octombrie 2016. In contract scrie clar ca se emite automat in momentul acceptarii cererii si are atasata semnatura electronica extinsa. Deci ar fi trebuit sa fie semnat electronic cu data de 17.08.2015. Produce acesta efecte juridice? Multumesc.
Răspunde
 19-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu,personal, nu pot sa-mi exprim o opinie fara sa vad actele. Asteptati sa va raspunda altcineva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.