Forum avocaţi > Civil

Plecare de acasa

21-09-2019

Buna, sunt Ella.Lexy și am 16 ani peste câteva zile 17.
Țin sa menționez ca eu stau cu tatăl meu pentru ca mama a plecat când eu avea 3 ani
Sunt la liceu în clasa a 11a și nu am probleme la școla , nu sunt genul de fata care sa iasă afară și sa stea pana la 2 , 3 dimineața
Până acum un an tatăl meu avea probleme cu alcolul și făcea scandal în fiecare seara țipa și uneori mă lovea..
Toate sărbătorile mele Cum ar fii Paște , Crăciun se sărbătoreau prin scandaluri...și înjurături
Nu am fost genul de fata care sa își facă iubiți unul după altul am avut doar 2 relații pana acum dar tatăl meu din " cu.." și tar.." nu mă scotea
Am plecat de doua ori de acasă pentru ca nu m-ai suportam dar m-am întors acasa pentru ca îmi era frica sa nu ajung într-un centru de plasament
În prezent eu m-am angajat pentru ca tatăl meu nu lucrează și eu nu aveam Cum sa îmi întrețin studiile..
Mă trezesc la 6 dimineata mă duc la liceu și ajung la 12 noaptea acasă pentru ca mă duc și la munca tatăl meu sta acasă și ce bani câştiga muncind " pi aici,pi colo" îi da pe țigări , suc și altele numai mâncare nu
Acum 9 luni am cunoscut un baiat el are 19 ani și vreau sa mă mut la el , nu mai rezist aici
Am înțeles că pot să fac ăsta dacă mă duc la politie și declar ca plec de bunavoie de acasă
Răspunde
 22-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In temeiul art.40 Coc civil, pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu.
Va sugerez sa formulati intai o astfel de actiune si veti deveni prin admiterea actiunii, majora, cu toate drepturile aferente si libera sa actionati cum doriti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pe langa aspectul descris anterior, puteti solicita internarea intr-un centru pentru minori pana la implinirea varstei majoratului si aveti posibilitatea legala sa depuneti o plangere penala impotriva tatalui pentru abuzurile la care sunteti supusa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2019

Vreau sa știu dacă mă pot muta la prietenul meu , nu vreau intr-un centru de planament
Vreau sa stau la el și sa îmi termin studiile , părinții lui sunt de acord și avem și o situație financiara Bună
Vreau sa știu dacă el suna la politie , politia mă poate lua de acolo?
Răspunde
 23-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ella.Lexy a scris pe 22-09-2019:
Vreau sa știu dacă mă pot muta la prietenul meu , nu vreau intr-un centru de planament
Vreau sa stau la el și sa îmi termin studiile , părinții lui sunt de acord și avem și o situație financiara Bună
Vreau sa știu dacă el suna la politie , politia mă poate lua de acolo?
Daca tatal dvs va formula o plangere penala, prietenul dvs poate fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de act sexual cu un minor, de aceea ar fi indicat sa sesizati autoritatilor abuzurile la care sunteti supusa de catre tata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2019

Dar dacă eu decar ca a fost de buna voie , am 16 ani împlinÎți legal răspund de faptele mele iar el are 18 ca încă nu a împlinit 19 diferența nu este mai mare de 3 ani intre noi
Chiar nu se poate? Am înțeles că dacă declari ca el nu te-a forțat cu nimic și nu te tine sechestrată nu are ce sa facă politia
Răspunde
 24-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Diferenta de 3 ani este aplicabila daca partenerii sexuali sunt ambii minori. Daca unul este deja major, adica a implinit 18, nu se mai aplica cauza de nepedepsire.

Nu mai insistati cu astfel de intrebari. Sfaturile si solutiile premise de lege v-au fost date.

Nu veti vedea aici un sfat scris de un avocat prin care unui minor sa i se spuna sa fuga de casa si sa se mute la un partener sexual major.

Casatoriti-va ori obtineti prin instanta capacitatea deplina de exercitiu ori solicitati protectia legii, dupa cum v-a explicat si colega mea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2019
Vizitator
Vreau sa plec de acasă am aproape 16 ani fără o luna mama mereu ma face curva si spune ca ma duc la produs
Răspunde
 04-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Si intrebarea dvs. care ar fi?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Este evident ca traiti intr-o atmosfera tensionata acasa, insa ar fi mai indicat sa anuntati autoritatile despre situatia in care va aflati, decat sa va mutati la concubinul dvs fara acordul parintilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2019

Buna ziua.Am iubit care are 17 ani si mai are 5 luni pana face 18 dar părinții lui adoptivi îl sechestreaza.Toata ziua il înjură, nu le convine nimic, trebuie sa fie rapid ca asa vor iei, se enervează pe degeaba, daca le fac o singură remarca instant se enervează, daca nu le place lor cum a facut ceva instant rămâne fără tot ce se cheamă tehnologie,tatal lui da in el,nu apuca sa faca nimic ca trebuie sa comenteze.Are voie să plece de acasa de bună voie sau macar sa faca ceva ca sa scape de acasa?.
Răspunde
 09-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Madalinamada69 a scris pe 08-10-2019:
Buna ziua.Am iubit care are 17 ani si mai are 5 luni pana face 18 dar părinții lui adoptivi îl sechestreaza.Toata ziua il înjură, nu le convine nimic, trebuie sa fie rapid ca asa vor iei, se enervează pe degeaba, daca le fac o singură remarca instant se enervează, daca nu le place lor cum a facut ceva instant rămâne fără tot ce se cheamă tehnologie,tatal lui da in el,nu apuca sa faca nimic ca trebuie sa comenteze.Are voie să plece de acasa de bună voie sau macar sa faca ceva ca sa scape de acasa?.

Să sune la telefonul copilului, la numărul 116111. Aveți un link către site: http://www.telefonulcopilului.ro/

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Madalinamada69 a scris pe 08-10-2019:
Prietenul dvs poate sesiza autoritatile, atat politia cat si DGASPC-ul, cu privire la abuzurile la care este supus, astfel ca va fi internat intr-un centru pentru minori pana la implinirea varstei majoratului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.